Studiu Regus: angajaţii se obişnuiesc să lucreze de la distanţă

Studiu Regus: angajaţii se obişnuiesc să lucreze de la distanţă
Munca la distanță îmbunătățește nivelurile de productivitate oferind oamenilor de afaceri o schimbare de peisaj necesară, conform celui mai recent studiu comandat de Regus, furnizor de spații de lucru flexibile.

Regus a sondat 100 de oameni de afaceri din România și a descoperit că, în plus față de creșterea productivității, munca la distanță ajută  angajații să se concentreze (43%). O pauză de la mediul obișnuit de afaceri stimulează concentrarea și le permite angajaților să-și parcurgă lista de sarcini fără să fie întrerupți de colegi și de telefoane care sună. 
 
Munca flexibilă îmbunătățește programul călătoriilor (44%) pentru că angajații care muncesc la distanță petrec mai puțin timp pe drum. Nu doar că se bucură de absența mijloacelor de transport aglomerate, dar angajații mobili au mai mult timp să se relaxeze cu cei dragi (44%) la finalul unei zile agitate. 
 
49% dintre oamenii de afaceri spun că munca la distanță îi ajută să fie mai aproape de clienți sau potențiali clienți pentru întâlniri importante. Managerii și directorii din România spun că plănuiesc să le permită echipelor lor să muncească la distanță între una și două zile începând cu anul viitor (37%), iar 7% le-ar permite angajaților să muncească la distanță întreaga săptămână.
 
“A le oferi angajaților posibilitatea de a munci mobil, chiar și două zile pe săptămână, le crește angajaţilor nivelul de productivitate precum și de bunăstare. O motivație suplimentară pentru directori este faptul că munca la distanță le permite companiilor să se extindă. 
 
Pe măsură ce o afacere se dezvoltă, apropierea față de clienți și potenţiali clienți devine indispensabilă, dar și costisitoare. Munca flexibilă le permite companiilor să aibă o prezență în locații diferite, pentru a se întâlni cu clienți potențiali sau cu furnizori, totul cu un cost suplimentar mic“,
susţine Ramona Iacob, country manager al Regus România. 

Cel mai mare furnizor de soluții pentru spații flexibile de lucru din întreaga lume are o rețea de 3.000 de centre din 1.000 de orașe și 100 țări, deservind 2,3 milioane de membri. Aceştia includ antreprenori, start-up-uri, dar și corporații cu afaceri de miliarde de dolari.

Comenteaza