Sursa de apă de unde se alimentează 5 oraşe în Sălaj şi Cluj, modernizată în 2 ani pentru 31 milioane lei

Sursa de apă de unde se alimentează 5 oraşe în Sălaj şi Cluj, modernizată în 2 ani pentru 31 milioane lei
Compania de Apă din Cluj anunţă azi că a finalizat lucrările de modernizare la staţia de tratare a apei de la lacul Vârşolţ, de unde se alimentează cinci oraşe. Lucrările, finanţate cu bani europeni, au costat peste 25 milioane de lei, plus TVA.

De la sursa de apă Vârşolţ se alimentează locuitorii a cinci oraşe - Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei  şi Jibou în Sălaj, respectiv Huedin în Cluj. Lucrările au fost finanţate cu bani europeni în Programul Operaţional Sectorial Mediu şi au costat 25 milioane de lei plus TVA (peste 31 milioane lei în total, respectiv 6,8 milioane euro), cu obiectivul de modernizare a tehnologiilor de tratare a apei.

Lucrările au demarat în martie 2011 şi vin după ce o altă staţie de tratare a apei, cea din Gilău ce deserveşte Cluj-Napoca, Dej şi Gherla, a fost modernizată la rândul ei.

Contractul pentru modernizarea staţiei de tratare din Vârşolţ face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în valoare totală de aproape 200 milioane de euro, cel mai scump astfel de contract din istoria judeţului Cluj.

Comenteaza