Sute de angajări de lucrători în comerț la Cluj. Hornbach și Noodle Pack, printre marii angajatori

Sute de angajări de lucrători în comerț la Cluj. Hornbach și Noodle Pack, printre marii angajatori

Mai multe companii din sectorul comercial din județul Cluj au anunțat sute de angajări, Hornbach și Noodle Pack fiind cele mai active în această perioadă.        

Retailerul de materiale de construcții și grădinărit Hornbach a început procesul de recrutare pentru 120 de oameni necesari noului magazin din Cluj-Napoca, ce va fi inaugurat în acest an. „O parte din echipa noului magazin a fost formată, însă, pentru a fi completă, căutăm în continuare persoane care să ocupe poziții precum șefi de raion, lucrători comerciali, lucrători recepție marfă, șoferi și casieri.

Pentru pozițiile de management recrutăm din exterior doar atunci când este absolut necesar. În mod tradițional, acordăm prioritar șansa promovării propriilor angajați, iar în cadrul magazinului din Cluj-Napoca 10% din personal va fi asigurat de persoane transferate din interiorul rețelei existente“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Echipa de management a noului magazin este parțial formată prin promovări interne, însă au fost recrutați și candidați din exterior pentru posturile de șef de raion și director adjunct. Valoarea veniturilor obținute de către salariații Hornbach se vor situa peste media pieței de profil, susține conducerea companiei. Concernul deține 161 de magazine, dintre care șapte în România.

Reţeaua de restaurante Noodle Pack Cluj-Napoca are disponibile 248 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali, potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Aceasta a avut anul trecut afaceri de 31,6 milioane de. lei, în uşoară scădere faţă de anul anterior, o pierdere netă de 896.000 de lei şi cu un număr mediu de 153 de angajaţi, conform  Ministerului FinanţelorPublice

Oamenii de afaceri Samuel Hanuseac şi Daniel Tişea au pornit reţeaua în urma unor vizite în străinătate, unde au testat mâncarea asiatică pe care au adus-o pe plan local. Acum au 11 unități, iar planurile înainte de pandemie vizau extinderea direct sau în franciză la nivel naţional şi în afara ţării. Oferte de angajare pentru lucrători comerciali mai aveau în județ societăți ca Emerson Cluj-Napoca sau Otaleg Dej.

Comenteaza