Sute de joburi pentru absolvenţii Universităţii Tehnice VIDEO

Sute de joburi pentru absolvenţii Universităţii Tehnice VIDEO
Absolvenţii Universităţii Tehnice din Cluj au la dispoziţie câteva sute de locuri de muncă şi de programe de practică plătită. Toate sunt disponibile la târgul deschis astăzi la Casa de Cultură a Studenţilor. Acesta oferă oportunităţi de angajare în special în domeniul IT.

La eveniment sunt prezente câteva zeci de companii din Cluj-Napoca şi din ţară.

"Avem 29 de companii care au acceptat invitaţia noastră pentru a participa la JobShop", spune preşedintele BEST Cluj, Irina Draşovean, care e şi preşedintele BEST Cluj. "Fiecare companie oferă locuri de muncă pentru studenţii care doresc să lucreze încă din timpul facultăţii şi desigur există şi locuri de internship, practici de vară şi burse pentru aceşti studenţi. Fiecare companie are cam 10-20 de locuri de muncă disponibile pentru studenţii Universităţii Tehnice.

Firmele prezente la târg oferă locuri de muncă pentru absolvenţii din domeniul tehnic.

"Compania Tenaris Silcotub caută studenţii care au absolvit ingineria şi care au maxim 2 ani de experienţă", spune Irina Miron, de la departamentul de recrutare al Tenaris Silcotub Zalău. "De asemenea, pentru compania noastră, fiind o multinaţională, e nevoie ca limba engleză să fie la un nivel cel puţin conversaţional. Angajăm studenţi  fără experienţă, dar pentru asta trebuie să treacă printr-un proces de selecţie în cadrul companiei. Anul acesta angajăm aproximativ 20 de ingineri debutanţi".

La JobShop au participat câteva sute de studenţi sau absolvenţi ai Universităţii Tehnice. Vezi ce spun câţiva dintre vizitatori, în materialul video

Un nou târg de locuri de muncă dedicat celor care vor să lucreze în IT va avea loc peste o lună.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza