Start-up-uri de urmărit în 2022: Synaptiq, compania din Cluj care găsește tumori în câteva minute cu ajutorul inteligenței artificiale

Start-up-uri de urmărit în 2022: Synaptiq, compania din Cluj care găsește tumori în câteva minute cu ajutorul inteligenței artificiale

Clujul a devenit un mini-hub al start-up-urilor din România. Synaptiq, o companie locală care eficientizează tratarea mai rapidă a tumorilor cu ajutorul inteligenței artificiale care le descoperă în câteva minute, este unul dintre start-up-urile de urmărit în 2022.

Noul an aduce noi oportunități pentru start-up-urile din România, mai ales că pandemia începe încet-încet să își facă bagajele și lasă mai mult spațiu afacerilor românești. Clujul, care a devenit o mini fabrică al start-up-urilor din România, atrage atenția în 2022 cu Synaptiq.

Synaptiq este un startup AI MedTech cu sediul în Cluj-Napoca, fondata de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Mohsin Raza, Roxana Săbău și Diana Adrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri sau specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

Synaptiq crește calitatea serviciilor medicale dezvoltând soluții bazate pe AI (Artificial Intelligence) pentru delimitarea tumorilor și a organelor ce prezintă risc. Software-ul învață stiluri de conturare de la radioterapeuți, pentru ca identificarea să se realizeze într-un timp semnificativ mai scurt și cu o mai mare precizie și obiectivitate.

În prezent există un deficit de radiologi pe piață. Astfel, Mediq vine în ajutorul radiologilor, reducând timpul necesar pentru conturarea imaginilor medicale ale pacienților de la câteva ore la câteva minute. În consecință, mai mulți pacienți vor beneficia de asistență medicală în cadrul clinicilor de de radiologie, primind tratamentul împotriva cancerului, de care au nevoie.

„Ecosistemul startup-urilor din România se consolidează pe an ce trece și are o prezență din ce în ce mai solidă în Europa. Criza pandemică, precum și alte probleme globale semnificative cu care ne confruntăm nu numai că au acționat ca declanșatoare de inovație, ci au consolidat și mai mult colaborarea dintre comunități și entități de business. Investitorii și antreprenorii dezvoltă în mod constant sisteme și procese pentru a stabili parteneriate de impact”, a declarat Cristian Dascălu, co-fondatorul celui mai mare accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie Techcelerator și partener al fondului de investiții GapMinder BV, citat de economedia.ro.

 

Comenteaza