Târg caritabil de primăvară în IULIUS MALL Cluj. Banii vor fi donați pentru refugiații ucraineni

Târg caritabil de primăvară în IULIUS MALL Cluj. Banii vor fi donați pentru refugiații ucraineni

În perioada 5-6 aprilie, Iulis Mall Cluj va găzdui Târgul caritabil de Primăvară #ReClothing. Banii strânși vor fi direcționați pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina. O mare parte din sumă va fi alocată pentru amenajarea unui spațiu educațional dedicat copiilor acestora.

JCI (Junior Chamber International) Cluj organizează în 5 și 6 aprilie, la Iulius Mall Cluj, Târgul de Primăvară #ReClothing, un eveniment al faptelor bune. Clujenii vor avea parte de sesiuni de shopping sustenabil, dar și workshop-uri interesante în cadrul cărora își vor putea descoperi propriul stil.

Banii strânși vor fi direcționați pentru a susține refugiații care ajung în Cluj – cea mai mare parte din sumă fiind alocată pentru amenajarea unui spațiu educațional dedicat copiilor acestora, potrivit unui comunicat transmis ZIUA de CLUJ.

Târg de primăvară în IULIUS MALL Cluj. Banii vor fi donați pentru refugiații ucraineni

Târgul #ReClothing, desfășurat în holul Iulius Mall Cluj, îmbină sustenabilitatea cu faptele bune. Practic, fiecare cumpărătură se transformă într-un gest de susținere. De data aceasta beneficiarii fondurilor vor fi refugiații ucraineni, acei oameni care s-au văzut nevoiți să își strângă cele mai de preț lucruri într-o valiză și să fugă din calea războiului.

„Încă de la începutul războiului căutăm cele mai eficiente metode pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate. Am dus alimente la gară, am trimis articole vestimentare la graniță și dincolo de ea și am dat startul unui demers prin care vrem să facilităm accesul la diferite resurse educaționale. Doar cu ajutorul comunității vom reuși să amenajăm un nou hub, un loc în care cei mici să poată desfășura fel de fel de activități educative și recreative. Așa că îi așteptăm să ni se alăture”, spune Ioana Pîrlea, președinte JCI Cluj.

Proiectul #ReClothing a început ca un pas către diminuarea risipei din domeniul textil, date fiind statisticile îngrijorătoare: industria de fashion e a doua cea mai poluantă din lume, iar 95% din hainele care ajung la gunoi ar putea fi repurtate sau reciclate.

În cadrul acestui eveniment, peste 1.000 de articole vestimentare vor primi o a doua șansă. Târgul a fost precedat de o campanie de colectare de haine, iar răspunsul din parte clujenilor a fost extraordinar: sute de kilograme de haine au ajuns în posesia organizației.

„Ne bucurăm să vedem un răspuns pozitiv din partea comunității: oamenii au fost alături de noi și ne-au donat cantități impresionante de haine. Ne dorim să arătăm tuturor că schimbarea pornește chiar din garderoba lor și vrem să le oferim cadrul necesar în care pot să testeze, la târg. Vom fi aici cu idei, sfaturi și exemple pentru a-i ajuta să facă shopping într-un mod sustenabil și să reducă risipa. În plus, un astfel de eveniment e un prilej de implicare și de a face un gest pentru comunitate”, spune Ovidiu Lădar, membru JCI Cluj.

Voluntarii au pregătit sesiuni de shopping sustenabil și workshop-uri în cadrul cărora participanții își vor putea identifica propriul stil vestimentar. Curioșii vor învăța aici când și cât să cumpere, cum să aleagă opțiuni sustenabile și care sunt cele mai potrivite articole de îmbrăcăminte pentru stilul lor de viață și pentru caracteristicile lor. De asemenea, mai mulți designeri români s-au alăturat inițiativei, astfel că la târg vor fi expuse și articole semnate de creatori și producători locali, într-un colț dedicat lor.  

Anul trecut, din banii strânși în cadrul celor trei târguri #ReClothing, voluntarii JCI Cluj au inaugurat mai multe hub-uri tech din zona rurală – în Chiuiești și Bonțida de exemplu, și au reușit să pregătească aproape 100 de cadouri de Crăciun pentru copiii din medii defavorizate. 

Alte proiecte JCI

Tech It Out – prin care aduc tehnologia mai aproape de copiii din mediul rural, o campanie de advocacy – prin care căută soluții pentru integrarea mai facilă pe piață a persoanelor defavorizate, Tu ce respiri – planteaz[ arbori în oraș pentru un medium mai sănătos și prietenos, Serile JCI – evenimentele prin care își propun să inspire comunitatea, respectiv TOYP – un proiect prin intermediul căruia promovează tinerii remarcabili.

Între proiectele care au pornit din JCI Cluj se numără și Food Waste Combat, care a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară.

JCI Cluj are în prezent peste 45 de membri care vor să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, dar și să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor. La nivel internaţional, JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, este prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.

Donații prin:

Revolut sau BT Pay la 0723476830 sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania.

 

Comenteaza