Târg de Cariere la Cluj. Se caută piloţi de încercare, dispuşi să călătorească în jurul lumii

Târg de Cariere la Cluj. Se caută piloţi de încercare, dispuşi să călătorească în jurul lumii
A început Târgul de Cariere la Cluj. O firmă recrutează piloți de automobile și mai multe ONG-uri caută voluntari
A început Târgul de Cariere la Cluj. O firmă recrutează piloți de automobile și mai multe ONG-uri caută voluntari
A început Târgul de Cariere la Cluj. O firmă recrutează piloți de automobile și mai multe ONG-uri caută voluntari
A început Târgul de Cariere la Cluj. O firmă recrutează piloți de automobile și mai multe ONG-uri caută voluntari

60 de companii din domeniile retail, automotive, turism, consultanță, inginerie, producție tehnică, servicii și BPO, energie sau financiar-bancar participă la Târgul de Cariere (TdC) din Cluj cu 2.000 de oferte de locuri de muncă. Pentru începători şi profesionişti, cu normă întreagă sau part-time. Nu în ultimul rând, organizațiile nonguvernamentale (ONG) caută voluntari. 

Pe lângă ofertele de muncă tradiţionale, am găsit şi o firmă care se adresează pasionaţilor de maşini, cărora le propune o aventură în jurul lumii, la un salariu de 2.000 de euro în mână (plus comision). Transportul şi cazarea sunt asigurate. 

Job-uri pentru iubitorii de adrenalină

ProCariera recrutează, pentru un client din Germania, tineri pasionați de automobile, cu minimum cinci ani de experiență în șofat pe postul de tester de automobile prototip, inclusiv pentru automobile de curse, în varianta gama. Candidatul ideal are vârsta de 25 de ani, este disciplinat, responsabil și fluent în limba engleză sau germană. Piloții vor avea șansă să lucreze atât în țări din Europa și Asia, cât și în SUA.

„Piloții vor fi relocați periodic, uneori chiar săptămânal, în diferite țări de pe glob. Pentru a putea ocupa acest post, candidatul va trebui să își înființeze un PFA (persoană fizică autorizată, n. red), iar noi vom colabora cu respectivul în urma încheierii unui contract de prestări servicii. Nu sunt necesare studii în mecanică, însă cunoștințele în domeniul tehnic constituie un avantaj.

Veniturile sunt cuprinse între 6.000 și 9.000 de lei pe lună (în mână), iar în fiecare oraș în care pilotul lucrează va primi un anumit comision. De asemenea, transportul și cazarea sunt asigurate. Colaborarea va fi stabilită inițial pentru perioada aprilie - decembrie 2019, urmând ca planul testărilor din 2020 să le primim la sfârșitul acestui an”, spun reprezentanții agenţiei de recrutare.

Cine caută voluntari 

Pe lângă cei 60 de angajatori, la TdC participă şi ONG-uri care caută voluntari pentru diverse evenimente. Printre acestea se numără Caravana de Medici, Grupul de Inițiativă Basarabeană Cluj sau festivalul de muzică Electric Castle.

Caravana de Medici recrutează personal medical, studenți și rezidenți voluntari, dispuși să se deplaseze în medii cu acces limitat la servicii medicale de specialitate și să ofere sprijin și consultanță medicală persoanelor vulnerabile. Scopul asociației este să depisteze populația la risc și să ajungă în comunitățile defavorizate, unde să acorde servicii de prevenție medicală primară.

“Asociația Caravana de Medici a fost fondată în 2014 de cinci doctori rezidenți, care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa educației medicale și au decis să găsească ei înșiși o soluție pentru aceste probleme. Caravana de medici are trei locații în țară, la Cluj, Iași, București și urmează ca al patrulea sediu să fie deschis la Timișoara. La Cluj avem, în medie, 70 de colaboratori - medici, studenți la medicină și rezidenți - care își iau din timpul liber pentru a-i ajuta oamenii bolnavi din medii defavorizate”, spun membrii asociației.

Electric Castle recrutează voluntari pentru organizarea festivalului de renume internațional. Programul este de șase ore pe zi, timp de o săptămână, iar în timpul liber, voluntarii au acces liber la concerte și loc în camping asigurat de organizatori. Pe lângă acestea, vor primi adeverință și diplomă de voluntariat.

TdC continuă miercuri

Târgul are loc în 26 și 27 martie, la BTarena din Cluj-Napoca, între orele 11:00 și 18:00. Intrarea este gratuită. Între companiile participante se numără Vertiv, Emerson, STC, Genpact, Lidl, Blue Projects, Kaufland, STA Travel, Michelin, Vohkus Technologies. Pentru prima dată la TdC participă firmele Orange și Amazon, care oferă job-uri în categoria call center, respectiv locuri de muncă în domeniul IT,  Amazon angajând chiar și remote (la distanță, n. red.).

I love my job Academy

Printre noutățile ediției se numără cea de-a doua ediție "I love my job Academy". În 27 martie, activitățile continuă cu o secțiune dedicată antreprenorilor, la care vor participa Vlad Crișan, Ruben Perju, Vlad Icleanu și Radu Sălcudean. 

Aplicație pentru recrutare

Recrutarea se face într-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicației prezentate în parteneriat cu eJobs România. Cei interesați de participarea la eveniment sunt sfătuiți să își instaleze aplicația eJobs pe telefonul mobil și să vină pregătiți cu CV-ul gata întocmit în aplicație. În doar câteva clipe, CV-ul lor este tipărit sub forma unui QR code, care ulterior va fi scanat de companiile prezente la TdC Cluj. 

Comenteaza