Târg de joburi la mall. Vezi care sunt cele mai căutate domenii VIDEO

Târg de joburi la mall. Vezi care sunt cele mai căutate domenii VIDEO
Zi plină astăzi pentru şomerii clujeni, care au avut şansa să îşi găsească un loc de muncă la târgul de joburi organizat în incinta centrului comercial din cartierul Gheorgheni. 20 de companii naţionale şi multinaţionale au pus la dispoziţie peste 200 de locuri de muncă din toate domeniile. Cele mai căutate joburi au fost cele din domeniul ingineriei, comerţ sau textile.

Dan are puţin peste 40 de ani şi de patru ani este şomer. A lucrat ca mucitor necalificat în domeniul textilelor. De când şi-a pierdut locul de muncă, a bătut la multe uşi, însă a fost repins de fiecare dată.

"La o firmă mi a spus că am ochelari, la o altă firmă că angajează doar femei. Eu de exemplu consider că şi bărbaţii pot lucra în aceste domenii, pot să facă faţă", spune Dan Roman, şomer.

De aceeaşi situaţie s-au plâns şi alte persoane. Cei mai tineri s-au plâns că locurile de muncă sunt puţine, iar şansele de angajare sunt mici.

Angajatorii spun că principalul criteriu de angajare este experienţa.

"Avem doar pentru confecţioner, adică la maşina de cusut. Doar această funcţie. Criteriul este experienţa, îndemânarea şi cam atât", spune Sorina Cordoş, reprezentant resurse umane.

Târgul de locuri de muncă a avut loc la complexul comercial din cartierul Gheorgheni şi a fost deschis publicului între orele 10.00 - 16.00.

 

Comenteaza