Târg imobiliar de criză în mall

Târg imobiliar de criză în mall
Cumpărătorii pot găsi oferte în ansambluri care au ieşit pe piaţă din 2008, în blocuri noi din zone cu infrastructură deficitară, în zonele recent extinse ale oraşului sau în „satelitul” Floreşti.

Târgul de imobiliare, construcţii şi amenajări „Acasă de la A la Z" se desfăşoară în acest final de săptămână la Polus Center. Vizitatorii pot să dea în standuri de preţuri de 22.000 de euro, dar şi de apartamente care necesită bugete de peste 200.000 de euro.

Potenţialii cumpărători aflaţi în vizită la mall pot găsi în standuri apartamente ale unor companii intrate în insolvenţă sau ale unor dezvoltatori care îşi continuă construcţiile în Cluj, în zone rezidenţiale recent dezvoltate în oraş, în cartierele constituite, dar şi la periferie, în municipiu sau în Floreşti şi, aproape invariabil, ele se află în ansambluri cu nume occidentale (ce includ măcar „residence" sau „real estate") în cea mai scumpă piaţă din afara Bucureştiului.

Printre participanţi se numără societatea Galcer Development, care caută cumpărători într-un ansamblu din zona Mănăştur Sud, într-un ansamblu care ar trebui să aibă la finalizare 120 de apartamente, în blocuri cu demisol, parter şi două etaje. „Acum se finalizează lucrările la două blocuri, care au câte 12 apartamente, unde mai avem cam opt apartamente de vânzare. Se lucrează deja la următoarele imobile şi urmează să se facă şi drumul", spun reprezentanţii Citadela Residence. Preţurile pornesc de la 830 euro/mp. „Clienţii interesaţi sunt atraşi nu doar de preţ, ci şi de zonă, de panoramă şi de faptul că proiectul prevede un ansamblu securizat, cu acces controlat", a completat aceasta. Dezvoltatorii Fontana Residence vând apartamente pe Valea Gârbăului, în Floreşti, într-un ansamblu format din 65 de locuinţe.

În aceeaşi comună, prin Casa de Insolvenţă Transilvania (CIT), sunt scoase la vânzare apartamente în Mănăştur Vest Panoramic (Building Real Estate). Locuinţele cu una şi două camere au preţuri pornind de la 21.700 de euro şi ajung la 32.500 de euro. CIT mai are în portofoliul de târg două proiecte: Sun City, în Floreşti, şi Mao Life Residence, dezvoltat de Mao Imobiliare, companie care şi-a împărţit cu Elite Grup un proiect din Bună Ziua. În acest caz preţurile sunt de 950-1.000 euro/ mp, iar apartamentele disponibile au
1-3 camere, dar locuinţele penthouse au şi 200 mp. Blocuri noi se fac şi în cartierul Gheorgheni sau în vecinătate. În zona Alverna se vând apartamente noi cu preţuri începând de la 900 euro/mp (taxa pe valoarea adăugată de 5% inclusă). „Vom începe un nou proiect în zona lacurilor din Gheorgheni", menţionează reprezentanţii aceluiaşi dezvoltator, DDS Construct. „A fost o perioadă activă pe piaţa chiriilor, acum încercăm să ne concentrăm pe vânzări. Cele mai căutate sunt apartamentele mici, garsoniere, apartamente cu o cameră", spun cei de la agenţia Edil.

Târgul „Acasă de la A la Z" se desfăşoară la Polus Center, de vineri până duminică, şi adună 25 de expozanţi din diverse domenii. Acesta prinde mai multe domenii conexe pieţei imobiliare, aşa că alături de machetele de blocuri în zona standurile se mai găsesc şi cărămizi ori panouri solare. Tematica include de la proiectare şi materiale de construcţii, idei de amenajări interioare şi exterioare sau case, până la apartamente şi vile puse la dispoziţie de constructor. Printre participanţii anunţaţi se mai numără agenţia Welt Imobiliare, Tatami Pro (amenajarea camerei copilului), Dos Solar Strom, RoSol Energy (panouri fotovoltaice), Evoterm (uşi, ferestre), En Ville Residence (ansamblu rezidenţial cu apartamente în vilă), Dragus (panouri radiante cu infraroşu), agenţia de consultanţă Coldwell Banker, Cemacon (materiale de construcţii), Millenium Glass (jaluzele, produse pentru ferestre pasive), Ecoinstal It Consult (pompe de căldură, încălziri în pardoseală, soluţii pentru case pasive), Conpac Arhitect (proiectare şi execuţie), BCR (credite ipotecare, soluţii de finanţare), Ambient (bricolaj).

 

Comenteaza