Video "Târgul de chirii", în era social media: prezentarea apartamentelor LIVE pe Facebook + „Harta” chiriilor de Cluj

"Târgul de chirii", în era social media: prezentarea apartamentelor LIVE pe Facebook + „Harta” chiriilor de Cluj

A început "vânătoarea" de chirii în marile centre universitare ale ţării, iar tinerii care vor studia în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara sau Bucureşti nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în aceste oraşe pentru a-şi căuta un apartament. "Târgul de chirii" este disponibil pe reţelele de socializare şi oferă prezentări VIDEO LIVE ale apartamentelor de închiriat.

Iniţiativa aparţine unui portal imobiliar naţional, iar platforma "Târgul de Chirii" a fost lansată în 13 august 2018 şi va fi funcțională până la începutul lunii octombrie 2018. Prezentările LIVE sunt disponibile pe pagina de Facebook dedicată platormei. 

"Ediția de anul acesta a târgului aduce însă o noutate pentru piața imobiliară din România: cei interesați de găsirea unei chirii vor putea urmări, pe pagina de Facebook a platformei, o serie de vizionări de apartamente realizate de către studenți care cunosc foarte bine orașele respective și realizează video-uri pe care le transmit live pentru colegii lor aflați în alte orașe", transmit reprezentanţii imobiliare.ro, care mai spun că "în fiecare zi vor avea loc mai multe asemenea prezentări de proprietăți – ele vor fi transmise, live, din cele patru mari centre universitare. Prin intermediul acestor vizionări, studenții vor avea ocazia de a-și forma o imagine cât mai realistă asupra ofertei disponibile în orașul care îi interesează – și, de ce nu, chiar de a identifica o locuință potrivită pentru nevoile lor și de a intra, ulterior, în legătură cu proprietarul acesteia". 

Târgul de Chirii reuneşte în 2018 peste 10.000 de proprietăţi, apartamente cu una, două și trei camere, acestea fiind cele mai căutate pe segmentul închirierilor, în special în rândul studenţilor. 

Târgul oferă posibilitatea ordonării proprietăților în funcție de distanța față de facultăți, vizitatorii având la dispoziție și o hartă cu amplasamentul exact al acestora. În plus, ofertele selectate se încadrează într-o limită superioară de preț: 350 de euro pe lună pentru garsoniere, 500 de euro pe lună pentru apartamentele cu două camere și, respectiv, 600 de euro pe lună pentru unitățile locative cu trei camere. Cei interesați și de ofertele mai scumpe pot anula această presetare, având astfel acces la toate ofertele disponibile pe site.

Ce fel de apartamente sunt disponibile la Cluj-Napoca

Un apartament cu 2 camere, situat pe strada Oașului, cartierul Iris, este oferit spre închiriere pe "Târgul de chirii" cu suma de 420 euro/lună.

Un apartament cu o cameră, de pe strada Suceava, cartierul Gruia este închiriat cu preţul de 270 euro/lună. 

Din 2015 încoace, chiriile apartamentelor din marile orașe ale țării au revenit, potrivit datelor Imobiliare.ro, pe un trend general ascendent, în consonanță cu tendința generală a pieței imobiliare autohtone. 2018 nu face excepție de la regulă, statisticile portalului relevând că nivelul chiriilor din marile centre universitare sunt deja mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

"Majorarea pretențiilor proprietarilor au loc, în mod tradițional, toamna, sau mai nou, în ultimele luni de vară, pe fondul creșterii sensibile a cererii pe acest segment, ce ajunge la 15-20% comparativ cu restul anului", arată experţii imobiliari.

Chiriile în Cluj-Napoca, în vara lui 2018 

Bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 250 euro/lună în vara acestui an, ceea ce marchează un avans considerabil față de media de 220 de euro consemnată în 2017. În cartierul Gheorgheni, însă, o garsonieră de 22 mp utili costă și 200 euro/lună.

Așteptările proprietarilor s-au majorat pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns la un nivel de 380-390 euro/lună, față de 360 de euro în iunie anul trecut. În Mănăștur, o locuință bicamerală cu o suprafață de 50 mp utili are un preț cerut de 300 euro/lună.

O creștere semnificativă a avut loc în cazul locuințelor tricamerale, care au ajuns la o valoare medie de listare de 470 euro/lună în iunie, față de 445 de euro în urmă cu 12 luni. În Grigorescu, o unitate locativă mobilată, cu o suprafață de 61 mp, este disponibilă spre închiriere la un preț de 380 euro/lună.

Comenteaza