Târgurile toamnei: construcţii, e-commerce, nunţi şi cărţi

Târgurile toamnei: construcţii, e-commerce, nunţi şi cărţi
Calendarul expoziţional se completează din nou din septembrie. Evenimentele vor fi organizate în locul tradiţional de târguri Expo Transilvania, dar şi la hoteluri.

Organizatorii de manifestări au anunţat pentru următoarele luni o serie de evenimente în standuri, printre care târguri şi expoziţii de construcţii, comerţ electronic, nunţi şi cărţi.

Activitatea de evenimente se reia la complexul Expo Transilvania din septembrie cu un târg cu tematică medicală şi de stomatologie. „Mai sunt mici schimbări de calendar, printre care un târg de nunţi de toamnă, pe care o să îl pregătim pentru noiembrie. Aveam acest eveniment la început de an, acum am decis să îl organizăm de două ori pe an. Se pare că e unul dintre cele căutate de clujeni", a explicat Ioan Avram, directorul Expo Transilvania. De altfel, primul şi deocamdată singurul eveniment deja stabilit în calendarul de 2013 este unul cu specific: Salonul Mireselor, programat pentru 24-27 ianuarie.

Potrivit calendarului anunţat oficial, în perioada 17-21 octombrie se desfăşoară evenimentele cu profil ecologic Ecolife-Ecotech, dar şi salonul Florex. În aproximativ acelaşi interval din octombrie au loc, în paralel, două târguri legate de amenajarea casei: Expo Casa şi târgul de mobilier Conmob, programate pentru 18-21 octombrie. În noiembrie va avea loc târgul legat de activitate universitară, Universitaria (15-17 noiembrie), iar activitatea de expoziţii din 2012 se încheie cu un eveniment tradiţional de sezon - Târgul Cadourilor, deschis între 5 şi 16 decembrie.

Pentru anul viitor, organizatorii de târguri şi expoziţii conturează un eveniment legat de trendul „eco-verde". „Pregătim o manifestare pe partea de ecologie, cu produse de alimentaţie sănătoasă, de care lumea începe să fie tot mai preocupată. Nu am renunţat nici la ideea de a face un forum regional legat de casele verzi", a completat Avram. În ceea ce priveşte spaţiul expoziţional în care îşi desfăşoară activitatea organizatorul de târguri, directorul Expo spune că până în septembrie se pregăteşte reînnoirea parţială a standurilor, care va avea însă loc în etape. Cât despre un spaţiu nou a cărui necesitate a fost invocată atât de organizatorii de evenimente, cât şi de clienţii de târguri - nu se prefigurează nicio perspectivă pe termen scurt. „Încercăm să ne descurcăm cu ce avem, am reparat acoperişul, am zugrăvit în interior, am reparat geamuri", aminteşte Avram.

Agenţia de evenimente Libero Events a anunţat pentru 11-12 octombrie conferinţa pe teme de comerţ electronic TECOMM, ce se va desfăşura la hotelul Golden Tulip Ana Dome şi la care a fost anunţată prezenţa a peste 200 de participanţi. Alături de workshop-uri tematice şi o gală de premiere, manifestarea include şi o componentă expoziţională: timp de două zile, furnizorii de produse şi servicii din domeniul e-commerce îşi expun oferta în cadrul TECOMM.

În această toamnă ar urma să revină la Cluj şi târgul de construcţii şi instalaţii Camex, după o pauză cauzată de căderea pieţei din domeniu.

A IV-a ediţie a Camex Cluj - Napoca a fost anunţată de organizatorii de la AB Plus Events pentru 15-18 noiembrie. "Evenimentul se adresează antreprenorilor în construcţii, managerilor şi oamenilor de afaceri, arhitecţilor, proiectanţilor, urbaniştilor, reprezentanţilor asociaţiilor profesionale, ai administraţiei publice, ai mediului universitar şi academic din zona Transilvaniei", arată organizatorii. Expoziţia va fi completată de Forumul Regional în Construcţii "Construct Week", care va avea loc simultan cu aceasta. Tematica târgului cuprinde produse şi sisteme pentru constructii, finisaje, amenajări de interior, mobilare, echipare, utilare funcţională, instalaţii, amenajari exterioare, edilitare, utilaje industrie, echipare de şantier, proiectare, consultanţă, design, execuţie şi antreprenoriat, servicii publice, legale, servicii imobiliare, financiare sau de asigurări.

Cărţi la palatul Conti

Un târg de carte şi lectură "pentru suflet" a fost anunţat de Libero Events pentru 4-7 octombrie: Book Show va avea loc în fostul hotel Continental din centrul oraşului.

 

Comenteaza