TAROM cumpără două avioane Next Generation. Cursa Cluj - Iași debutează peste o lună

TAROM cumpără două avioane Next Generation. Cursa Cluj - Iași debutează peste o lună
TAROM ia din iunie avioane de la Boeing, dar începe să le plătească abia din 2020

Operatorul național TAROM va cumpăra în leasing de la concernul Boeing două aeronave 737-800 Next Generation, de 160 de pasageri, pe care le va boteza Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza. Compania a anunțat reluarea zborului Cluj-Napoca – Iași de luna viitoare, rută abandonată de operatorul privat Blue Air.  

Cele două avioane vor intra în exploatarea TAROM din iunie. Plata va începe peste doi ani, timp în care TAROM va putea utiliza la capacitate maximă potențialul de transport de pasageri pe rutele existente și alte rute noi. Aeronavele  au fost achiziționate în leasing operațional de la compania Boeing, pentru o perioadă de șapte ani, în baza  evaluării  ofertelor primite din piață.

Acestea pot rula pe o distanță maximă de 2.300 de mile nautice (4.259 km). TAROM este prima companie din România care cuprinde în flotă aeronave cu această configurație și utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru divertisment montate în tetierele scaunelor.

“Prin reînnoirea flotei, TAROM transmite un semnal vizibil, credibil și puternic în piața de profil. Ne bucurăm foarte mult că în anul Centenarului TAROM își recapătă aripile. Cu toții avem nevoie să credem, din nou, că TAROM se poate reinventa și poate recâștiga un loc onorabil pe piața de profil”, a declarat directorul general Werner-Wilhelm Wolff.

TAROM va opera din 11 iunie zboruri interne pe ruta Cluj-Napoca – Iași. La începutul acestui an Blue Air a renunțat la traseul Timișoara – Cluj - Iași, dând vina pe administrația aeroportului bănățean. Zborul TAROM Iaşi - Cluj - Iaşi va avea trei frecvenţe săptămânale: luni, miercuri şi vineri.

Biletele vor avea un preț de pornire de 20 de euro pe sens, respectiv de 40 de euro tur-retur, cu toate taxele incluse. Pasagerii vor beneficia de bagaj de cală de 23 kg și de de mână de 10 kg la clasa economic, check-in gratuit, catering la bord, răcoritoare, ceai sau cafea.

Blue Air a renunțat din 17 februarie la zborurile pe ruta Iași – Cluj-Napoca – Timișoara, motivând că decizia vine ca urmare a unor neînțelegeri cu administrația aeroportului bănățean. Pe aeroportul din Cluj operează zboruri companiile Wizz Air, Blue Air, TAROM, Lufthansa, Lot, Vueling, Turkish Airlines, Aegean, Atlasglobal, Corendon, Austrian Airlines, Raf Avia, Airest, Silver Air, Air Hungary, Sprint Air.   

Comenteaza