TAROM renunţă la zborurile între Cluj şi Frankfurt

TAROM renunţă la zborurile între Cluj şi Frankfurt
Compania aeriană naţională TAROM renunţă la zborul între Cluj şi Frankfurt, unul dintre cele mai importante noduri aeriene europene.

"Din păcate au această intenţie, pentru că România nu a intrat în Schengen", a confirmat directorul aeroportului din Cluj, David Ciceo. La Cluj, cursa face doar o escală, având în vedere că zborul este operat de la Bucureşti, "iar de acolo avionul vine pe jumătate gol", adaugă Ciceo.

"Am discutat cu ei, i-am rugat să rămână, dar e decizia lor şi sper să se răzgândească. Dacă România intra în Schengen, puteau să continue cursa, dar nu pot îmbarca pe tronsonul intern, şi atunci vin cu jumătate avionul gol de la Bucureşti", a mai spus directorul aeroportului, precizând că poartă discuţii cu alte companii pentru a acoperi această rută, în cazul în care TAROM va opera direct de la Bucureşti.

UPDATE 9 martie

Conducerea TAROM a confirmat intenţia de a renunţa la zborul de la Cluj. "Deşi Frankfurt este o destinaţie tradiţională a companiei TAROM, iar în decursul timpului escala de la Cluj-Napoca a fost justificată de nivelul de trafic, cifrele din ultima perioadă şi gradul de încărcare au determinat conducerea companiei să ia decizia de anulare a acestei curse începând cu orarul de vară", explică oficialii companiei aeriene.

În aceste condiţii, TAROM va opera de la Cluj, ca destinaţie externă, doar zborurile spre Viena şi retur - o cursă pe zi:  de la Cluj-Napoca spre Viena la ora 9.05, şi retur del a ora 10.40.

 

Comenteaza