TAXA AUTO mai poate fi revendicată încă câteva zile. Ce se întâmplă după expirarea termenului

TAXA AUTO mai poate fi revendicată încă câteva zile. Ce se întâmplă după expirarea termenului

Românii mai au la dispoziţie câteva zile pentru depunerea cererilor de restituire a taxei auto la ANAF. Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmând să fie virate direct în contul contribuabilului.

Cererile pentru restituirea taxei auto pot fi depuse la ANAF cel mai târziu până la 31 august 2018, prevede procedura adoptată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2017. Taxa auto a fost în vigoare, sub diverse forme, între 1 ianuarie 2007 şi 31 ianuarie 2017.

Contribuabilii care nu depun cererile până la această dată nu vor mai putea face ulterior o solicitare asemănătoare la ANAF.

Procedura prevede că se pot depune cereri de restituire pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu pentru autovehicule, indiferent de momentul la care a fost percepută taxa.

Formularul necesar trebuie descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, completat şi depus la unitatea fiscală aferentă adresei din buletin, fiind valabil şi fără documente justificative.

Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmând să fie virate direct în contul IBAN al contribuabilului. Restituirea se face, în baza deciziilor emise de Fisc, în cursul anului 2018 pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019 pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

Comenteaza