Taxă pentru românii care pleacă în vacanță în străinătate / ”Asta mai trebuia… ca să vezi Roma, să dai bani eternei și fascinantei Românii”

Taxă pentru românii care pleacă în vacanță în străinătate / ”Asta mai trebuia… ca să vezi Roma, să dai bani eternei și fascinantei Românii”
| Foto: https://travelator.ro/

Patronatele din turism vor ca românii ce își fac concediile în străinătate să plătească o taxă în plus când își cumpăra vacanța. Propunere de NOAPTEA MINȚII, consideră un profesor la ASE. 

„Patronatele din turism: Românii care își fac vacanțele în străinătate să plătească o taxă din care să se promoveze imaginea României în străinătate. Exact asta mai trebuia… ca să vezi Roma trebuie să dai bani pentru frunza eternei și fascinantei Românii…

Mereu am spus că în fruntea acestor ”patronate” din România sunt tot felul de dubioși. Comunistoizi ascunși sub mantia de ”patron”. Care habar nu au ce este piața, ce rol are concurența și cât de importantă este ea pentru tine. Internă sau externă. Din ăștia care cred că dacă transformăm România într-un lagăr și o izolăm ca pe o insulă ne va fi mai bine.

Evident, steroizii pe care funcționează turismul românesc (subvenții, fonduri europene, tichete de vacanță, TVA redus etc.) își spun cuvântul. Doar statul și protecția lui (taxarea) sunt bune, concurența și piața sunt ”câh”. Știm, mulți ticăloși și lacomi care nu vor binele României, sug sângele poporului și colonizează România.

Mai bine s-ar întreba de ce pleacă românii în vacanțe în afară în număr tot mai mare, ar încerca să înțeleagă afacerea de care se ocupă și să ia măsuri. În loc să încurajăm românii să plece să vadă cât mai multe dintre minunile lumii, și aici știu ce vorbesc, venim cu tot felul de idei din astea crețe.

Ăștia, ar trebui să se lupte guvernul care îi îngroapă în taxe, nu să propună altele noi și să aplaude atunci când un zăpăcit de politician le ia ideea în brațe și o duce până la capăt. România rămâne un loc unic în lume… Etern și fascinant. Grădina Domnului, nu alta!”, a scris pe Facebook Cristian Păun, profesor universtar la ASE București.

Cei care au comentat postarea profesorului Păun consideră că ar trebui eliminate voucerele de vacanță, instituite controale dure la pensiuni, hoteluri, restuarante deoarece numai aşa vor rezista cu adevărat operatorii competitivi care ştiu să ofere servicii de calitate la prețuri decente: ”Lăcomia unora şi serviciile de doi bani fac ca românii să prefere vacanțele în străinătate tot mai mult”.

Comenteaza