Taxe de 12 milioane lei plătite cu cardul anul trecut la Primăria Cluj-Napoca, a doua cea mai mare sumă din ţară

Taxe de 12 milioane lei plătite cu cardul anul trecut la Primăria Cluj-Napoca, a doua cea mai mare sumă din ţară
Oraşul Cluj-Napoca ocupă locul secund în topul primăriilor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, anunţă azi Visa Europe.

Taxele şi impozitele locale pentru Cluj-Napoca pot fi plătite cu cardul şi în cadrul unei locaţii speciale deschise zilnic în complexul comercial Iulius Mall până la sfârşitul lunii martie 2014, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, Banca Transilvania şi primărie, anunţă azi Visa Europe.

Personal al primăriei va asista contribuabilii la standul special deschis zilnic, între orele 14 şi 20. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi în cadrul administraţiilor fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, iar plata se va putea face parţial sau integral.

Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi primărie face parte din a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2014.

Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Primele 10 oraşe în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale însumează peste trei sferturi din totalul tranzacţiilor realizate pentru primăriile din România care acceptă plata cu cardul. Cu impozite în valoare de aproximativ 12 milioane de lei plătite cu cardul anul trecut, municipalitatea din Cluj-Napoca se situează pe locul 2 în topul primăriilor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, după Sectorul 1 Bucureşti, fiind urmată de celelalte sectoare ale Capitalei, Braşov, Galaţi, Timişoara, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Constanţa şi Târgu Mureş. 

Comenteaza