Telenav confirmă intenția de a închide biroul din Cluj și anunță numărul exact de angajați care vor fi concediați

Telenav confirmă intenția de a închide biroul din Cluj și anunță numărul exact de angajați care vor fi concediați
| Foto: Dan Broscoi - Google (Telenav)

Telenav a transmis un punct de vedere în urma articolului legat de disponibilizarea angajaților și închiderea biroului din Cluj-Napoca.

Mihai Barabas, managing directorul firmei de IT a declarat pentru ZIUA de CLUJ că „referințele către afirmațiile d-lui Doru Șupeală sunt total eronate”. Doru Șupeală este consultantul care a anunțat pentru prima dată că telenav închide biroul din Cluj și dă afară angajații

Iată poziția oficială a companiei:

"Telenav, Inc. și-a anunțat angajații pe data de 10 mai 2023 intenția de a închide biroul din Cluj, România până la finalul anului 2024. Telenav a luat această decizie dificilă din cauza mediului macroeconomic dificil. Toți cei 172 de angajați afectați vor beneficia de un pachet de sprijin cuprinzător pentru a-i ajuta în perioada de tranziție. Telenav este extrem de recunoscătoare pentru contribuțiile valoroase ale echipei din Cluj – în special în domeniile de dezvoltare ADAS, redare a hărților ATLAS, OpenTerra și dezvoltare și asistență pentru clienții OEM”. Activitatea desfășurată la Cluj se va muta în celelalte locații Telenav din SUA și China”.

Potrivit companiei, numărul de 300 de angajați menționat în articol nu are de a face cu realitatea.

Reamintim că Doru Șupeală, consultant de business, a anuntaț că firma americană Telenav închide sediul local de la Cluj și susține că cifrele prezentate oficial sunt mai mici decât numărul celor care au fost sau vor fi dați afară. 

Astfel, disponibilizările ar fi mai "consistente". În total, un număr de 300 de angajați ar urma să părăsească Telenav, nu 172, cum a anunțat public compania. Eroarea este făcută prin omisiune, susține consultanul în business într-o postare pe contul său de Facebook.

Doru Șupeală a aflat și că „falimentul” Telenav din România este rezultatul unei combinații între managementul prost și dezorientare.

„Disponibilizările se vor face cel mai probabil în 3 valuri: undeva la 172 de angajați pleacă de la 30 Iunie, alții circa 100 vor fi puși pe liber până la 30 Septembrie, urmând ca ultimii 42 de angajați să lucreze oferind support pentru tranziția către alte birouri a operațiunilor, până la 30 Decembrie 2023. Din păcate, «falimentul» operațiunilor Telenav din România nu are la bază recesiunea, așa cum se declară în comunicatul oficial al firmei, ci cauza principală este o combinație de management prost, dezorientare și schimbare totală de focus a investitorilor principali".

Comenteaza