Teodorovici: Rectificarea bugetară va fi săptămâna viitoare

Teodorovici: Rectificarea bugetară va fi săptămâna viitoare

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că, în mod normal, rectificarea bugetară va fi votată săptămâna viitoare în Guvern, indiferent dacă măsura va primi avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării - CSAT.

Avizul de la CSAT este în curs de a fi obţinut, urmând să fie obţinut printr-o procedură scrisă, iar, dacă nu va fi trimis, Executivul va trimite o solicitare. Ministrul Finanţelor susţine că nu poate exista un blocaj în adoptarea rectificarea bugetării, în cazul în care nu va exista un consens în CSAT.

„Din punctul meu de vedere, poate să fie fără acest aviz, pentru că nu scrie nicăieri în lege, dar s-a mers pe o cutumă (...) Anul viitor sper să nu mai avem nevoie de un astfel de aviz”, a subliniat Teodorovici, care a amintit că la rectificarea bugetară din 2015 nu a fost nevoie.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, marţi, că secretariatul CSAT a transmis către Ministerul Finanţelor Publice un document cu privire la rectificarea bugetară care vizează bugetele Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, SRI, SIE, SPP şi STS.

„Ca urmare a scrisorii ministrului Finanţelor Publice, transmisã Secretariatului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării in data de 14 august a.c., referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, Secretariatul CSAT a transmis documentul pentru analiză şi punct de vedere, până la data de 17 august a.c., instituţiilor direct vizate de rectificarea bugetară, respectiv: Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, a transmis Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă remis marţi MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, „În prezent, Secretariatul CSAT întreprinde diligenţele necesare în vederea obţinerii acordului individual al membrilor Consiliului pentru emiterea unei hotărâri de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării referitoare la propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018”.

Comenteaza