Teodorovici: "Se lucrează la un nou cadru fiscal, aplicat din 2019"

Teodorovici: "Se lucrează la un nou cadru fiscal, aplicat din 2019"

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat că în cadrul instituției are loc o analiză comparativă pe Codul Fiscal (CF) şi pe Codul de Procedură Fiscală (CPF) în vederea aplicării unui noi cadru fiscal de la 1 ianuarie 2019.

"Colegii mei lucrează la această analiză comparativă cu tot ce e CF, CPF, se ia articol cu articol, dacă e vreo propunere de făcut şi care sunt argumentele. Lucrăm foarte mult şi deschis cu tot ce înseamnă mediul economic, am invitat structurile asociative, de la Comisia din Parlament de Buget-Finanţe ale ambelor Camere, pentru ca la final de an să avem un proiect de lege şi pe CF şi pe CPF", a declarat ministrul.

În toamnă, ulterior analizei Ministerului Finanţelor Publice, vor fi prezentate o serie de concluzii, urmând să fie aplicat noul cadru fiscal. "De la 1 ianuarie 2019 trebuie să rămână aşa cum ele se fac", a mai precizat ministrul de Finanţe. "Au fost multe modificări ale Codului Fiscal şi așezăm aceste modificări într-o formă consolidată ca să se ştie despre ce se discută când vine vorba despre zona fiscală".

Comenteaza