Terapia investește 5.5 milioane de euro în fabrica din Cluj și aduce 10 medicamente noi în România

Terapia investește 5.5 milioane de euro în fabrica din Cluj și aduce 10 medicamente noi în România

Terapia, producătorul de medicamente din Cluj, are în plan investiții de 5.5 milioane de euro în perioada 2022-2023 prin care să își extindă și renoveze unitatea locală de producție. În plus, compania dorește să aducă 10 medicamente noi pe piața din România.

Producătorul de medicamente Terapia Cluj are un buget de investiții de 5.5 milioane de euro pentru 2022-2023. Compania condusă de Dragoș Damian dorește să își extindă și reonveze fabrica și are în plan să își extindă portofoliul cu 10 medicamente noi.

„Avem în jur de 5,5 milioane de euro pentru investiţii. Vizăm extin­de­rea hub-ului logistic, a depozitului de produse finite şi un hub logistic pentru vânzare în Europa şi în spaţiul Euro-Asiatic. Vrem să extindem uni­ta­tea de studii clinice şi să renovăm clă­direa de birouri, plus câteva in­ves­ti­ţii în echipamente, devine tot mai so­fis­ticat procesul de producţie. Aceste inves­tiţii sunt bugetate pentru anul financiar 2022-2023, ţin de apro­bări şi de orarul de construcţie, dar în ur­mătorii doi ani ne planificăm să le fi­nalizăm“, a declarat Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, citat de ZF.

10 medicamente noi

Anul financiar ante­rior, 2021-2022, a adus circa 15 noi medica­men­te în portofoliul Terapia Cluj, atât din piaţa produselor fără reţetă (OTC), cât şi medicamente cu prescripţie. Anul acesta, compania îşi propuse să aducă încă 10 noi medicamente.

Românii au cumpărat medicamente în valoare totală de 21 mld. lei anul trecut, în 2021, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, arată datele de la compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Comenteaza