TICHETE DE MASĂ 2022. Schimbare majoră începând cu această lună... toţi românii sunt vizaţi

TICHETE DE MASĂ 2022. Schimbare majoră începând cu această lună... toţi românii sunt vizaţi

Începând cu luna această tichetele de masă acordate salariaților vor fi emise doar pe card. 

Tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță, care pot fi acordate salariaților de către angajatori, se emit doar în format electronic, de la 1 februarie 2022.

Astfel, tichetele nu mai pot fi emise în format tipărit, dar cele emise până la 31 ianuarie 2022 rămân valabile până la expirare. Măsurile sunt cuprinse într-o ordonanță oficializată la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Așa cum s-a stabilit spre sfârșitul lui 2021, începând de luna viitoare, tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță se vor emite doar în format electronic.

Totuși, cele deja tipărite până la 31 ianuarie 2022 se vor putea folosi în continuare, până la expirarea valabilității, anunţă avocatnet.ro.

TICHETE DE MASĂ 2022. OUG 130/2021, publicată în data de 18 decembrie 2021 în Monitorul Oficial, prevede eliminarea biletelor de valoare emise în format tipărit și acordarea lor doar pe suport electronic, adică carduri speciale.

Tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță au mai putut fi emise, în format tipărit, până la 31 ianuarie. Acestea rămân valabile până la expirarea valabilității lor sau până sunt folosite efectiv, dacă acest lucru se întâmplă înainte de expirare. Începând cu 1 februarie 2022 se emit bilete de valoare numai pe card, în format electronic.

O altă modificare importantă apărută în materia tichetelor de valoare o dată cu oficializarea OUG 130/2021 vizează acordarea tichetelor cadou. Acest tip de beneficii pot fi oferite de angajatori doar salariaților proprii, nu și altor persoane (cum ar fi salariaților partenerilor de afaceri), cum era posibil înainte de 18 decembrie 2021, potrivit româniatv.net.

Comenteaza