Toamna hotelieră la Cluj, marcată cu Beyfin şi Hampton

Toamna hotelieră la Cluj, marcată cu Beyfin şi Hampton
Sezonul vine cu inaugurarea unei unităţi finalizate încă din 2009, dar ţinută închisă până acum, şi cu punerea în funcţiune a primului hotel operat sub brand al grupului Hilton.

La trei ani şi jumătate de la terminarea construcţiei, hotelul Beyfin din zona ultracentrală a oraşului urmează să fie inaugurat în această toamnă, au anunţat reprezentanţii investitorului italian.

Hotelul Beyfin, clasificat la 4*, ridicat în Piaţa Avram Iancu, este finalizat încă din februarie 2009, dar aşteaptă de mai bine de trei ani decizia proprietarilor de a-l lansa pe piaţă. Acum, unitatea cu 28 de camere şi trei apartamente are primii angajaţi şi o dată oficială de inaugurare: 12 septembrie. "Motivul pentru care deschidem acum hotelul este acelaşi pentru care nu i-am dat drumul din februarie 2009: dorinţa patronului din Italia. Acum s-a decis să îl inaugurăm. Avem primii angajaţi şi suntem în pregătiri: se face curăţenie, iar personalul se acomodează cu munca în hotel", a detaliat Augustin Abrudan, directorul general Beyfin România. Unitatea din Piaţa A. Iancu urmează să îşi înceapă activitatea cu aproximativ opt angajaţi, deja selectaţi, care vor ocupa posturile de recepţioneri, cameriste, personal tehnic. Conform planurilor anunţate, pe parcurs hotelul ar urma să ajungă la 22 de angajaţi.

Tot pentru această toamnă este anunţată intrarea oficială pe piaţa clujeană a grupului Hilton, printr-o unitate care va opera sub unul dintre brandurile lanţului internaţional: Hampton by Hilton Cluj, o unitate cu 109 camere, clasificată la 3* şi amplasată pe Bd. 21 Decembrie 1989. Aceasta va fi deschisă în toamnă, potrivit oficialilor Hilton, deşi primele estimări ale reprezentanţilor Roquebrook (fost Rembrook), dezvoltatorii clădirii, arătau că unitatea urma să fie gata în primăvară. Noii proprietari au început vara trecută lucrările de amenajare pentru a transforma clădirea deja ridicată la "roşu", în momentul achiziţiei. Hampton Cluj va avea 25 de angajaţi, au precizat reprezentanţii Hampton.

Cel puţin două proiecte ce includ şi o componentă de servicii de cazare, de mai mici dimensiuni, au fost anunţate pentru zona ultracentrală a oraşului. Astfel, în Piaţa Muzeului, în una dintre cele mai populare zone ale centrului istoric, biroul de arhitectură şi urbanism Arhimar a lansat un proiect propriu pentru un hotel de 4*. Noul imobil propus va avea subsol, parter, două etaje şi mansardă, va avea zonă de spa la subsol, parter deschis publicului, cu restaurant, 21 de camere la nivelurile superioare, dar şi un lounge, potrivit proiectului prezentat în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism. Biroul de proiectare, care deţinea proprietatea din centrul istoric a atras în proiect un partener de finanţare căruia ulterior i-a vândut terenul. Valoarea investiţiei a fost estimată la 1,5 milioane de euro.

În apropiere, Societatea Hold Invest şi Simona Boeriu, beneficiarii unui proiect de imobil cu spaţii destinate serviciilor, plănuiesc realizarea unei clădiri care să includă birouri, dar şi apartamente în regim hotelier în centrul istoric al oraşului. Beneficiarii au început demersurile de avizare pentru restructurarea unui imobil existent pe strada Paul Chinezu şi construirea unei clădiri de birouri cu parter, două etaje şi un al treilea retras, care să includă şi spaţii de servicii şi activităţi culturale şi expoziţionale.

 

 

Comenteaza