Topul plăților la autostrăzi. Câți bani au ajuns la constructorii de pe loturile de lângă Cluj

Topul plăților la autostrăzi. Câți bani au ajuns la constructorii de pe loturile de lângă Cluj

În clasamentul constructorilor care au primit, de la începutul anului, cei mai mulţi bani din autostrăzi se află și firme care construiesc pe loturi aflate în apropiere de Cluj-Napoca.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat plăţi de 300 de milioane de lei către constructorii şoselelor de mare viteză de la începutul anului şi până vineri, 23 august, conform datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP), prezentate de Economica.net

Potrivit sursei citate, Dorinel Umbrărescu se poziţionează pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, cu încasări de peste 90 de milioane de lei anul acesta, total cumulat prin Spedition UMB, prin firma Tehnostrade și prin Sa & Pe Construct.

În clasament urmează italienii de la Astaldi care au încasat până acum facturi de 70 de milioane pentru lucrări la lotul Iernut – Cheţani din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu-Mureş (A3) și constructorul italian Impresa Pizzarotti, care a primit de la începutul anului 53 de milioane pentru lucrări la lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda (A10).

În top mai apar doi constructori de pe șantierele de lângă Cluj. Este vorba despre Straco Grup, care a primit 23 de milioane pentru lucrări la lotul Cheţani - Câmpia Turzii din Autostrada Câmpia Turzii - Târgu-Mureş (A3) și Aktor, constructorii greci, care au încasat 8,2 milioane de lei pentru lucrări la lotul 2 din A10.

incasari autostrazi

Este de așteptat ca volumul plăților să crească semnificativ în următoarele luni, pe măsură ce constructorii vor trimite CNAIR facturi de decontat pentru lucrările din vară, din plin sezon al construcțiilor.

Comenteaza