Topul acţionarilor BT. Primesc 176 milioane de lei din dividende

Topul acţionarilor BT. Primesc 176 milioane de lei din dividende
| Foto: Arhiva

Acţiunile Băncii Transilvania s-au apreciat cu 21,6% de la începutul anului, evoluţie ajustată cu dividendele care urmează a fi plătite vineri, 15 iunie. 

Banca Europeană de Re­construcţie şi Dezvoltare (BERD), SIF Moldova, SIF Banat-Crişana, omul de afaceri Horia Ciorcilă, Fondul de pensii private NN Pilon II sunt cei mai mari cinci acţionari ai Băncii Transilvania, cu o deţinere cumulată de 29% din emitentul de 10,6 miliarde de lei capitalizare, potrivit celor mai recente date din rapoarte, scrie ZF.ro. 

Vineri, 15 iunie, în „buzunarele” celor cinci vor intra dividende brute de 176 milioane de lei în contextul în care banca plăteşte 55% din profitul net realizat anul trecut, cu un randament de circa 6%. Banca va „injecta” în piaţă dividende de 610 milioane de lei, iar ulterior în toamnă vor veni şi acţiunile gratuite, adică alte 470 milioane de lei.

BERD are 8,6% din capitalul social al băncii de la Cluj, adică o expunere de 915 milioane de lei la preţurile curente de tranzacţionare, în timp ce valoarea portofoliului TLV al SIF Moldova este de 770 mil. lei, iar al celui al SIF Banat-Crişana, de circa 472 mil. lei.

 

Comenteaza