Tot mai mulţi antreprenori clujeni preferă să-şi suspende firma. Numărul a crescut cu 50% într-un an

Tot mai mulţi antreprenori clujeni preferă să-şi suspende firma. Numărul a crescut cu 50% într-un an
Numărul firmelor suspendate a crescut considerabil în ultimul an în Cluj, relevă o statistică a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului publicată în urmă cu puţine minute.

Este vorba de un număr de 572 firme cu activitatea suspendată în primele cinci luni ale acestui an, în creştere cu 51,3% faţă de acelaşi interval al anului trecut. Numărul firmelor suspendate din Cluj e depăşit doar de cel din Bucureşti - 865 firme, în scădere cu 28% în ultimul an - şi de Bihor - 580 firme, în creştere cu 52,6%.

De vină este comportamentul corect al clujenilor, crede preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj, Augustin Feneşan. "E vorba de corectitudinea clujeanului, care dacă vrea să facă o afacere o face cu acte, dacă nu merge, o închide cu acte. Alţii încep fără acte şi aşa o şi închid", spune el. "E vorba de respectarea legii, o mare influenţă în acest indicator o are comportamentul ardeleanului. În lume e ceva firesc, firmele se nasc şi mor".

Tendinţa la nivel naţional arată că numărul de firme cu activitatea suspendată a crescut uşor în ultimul an, cu patru procente, la 10.596 firme în primele cinci luni ale anului.

Judeţul Cluj are, conform celor mai recente date disponibile ale ONRC, cele mai multe firme active din provincie - 46.179 de comercianţi activi juridic în 31 mai. Dintre aceştia, 31.831 sunt persoane juridice, iar restul de 14.348 sunt persoane fizice autorizate.

Comenteaza