Transferoviar Grup şi un fond de investiţii austriac, interesate de preluarea CFR Marfă

Transferoviar Grup şi un fond de investiţii austriac, interesate de preluarea CFR Marfă
Consortiul format din Transferoviar Grup SA şi fondul de investiţii Donau-Finanz KG Austria au depus astăzi, la Ministerul Transporturilor, documentele de participare la oferta de vânzare a 51% din acţiunile CFR Marfă, a anunţat compania românească, într-un comunicat transmis presei.

"Consorţiul format din societăţile Transferoviar Grup SA şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria au depus azi la Ministerul Transporturilor documentele de participare pentru oferta de vânzare de acţiuni, in cuantum de 51% din Societatea Naţională de Transport Marfă CFR Marfă SA", se menţionează în comunicatul de presă al Transferoviar Grup.

Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria este un fond de investiţii înfiinţat în 1957, care administrează active în valoare de peste 2 miliarde de euro, în domenii ca managementul activelor, investiţii, fuziuni şi achiziţii, restructurări, dezvoltare rezidenţială. Fondul de investiţii este calificat în faza finală a procedurii de privatizare unităţii de transport de marfă a Căilor Ferate Bulgare - BDZ Freight Services, se mai arată în comunicat.

Transferoviar Grup a fost înfiinţată în 2003, având ca obiect de activitate asigurarea serviciilor de transport/logistică feroviară şi manevră feroviară de marfă, gestionarea de infrastructură feroviară, construcţia de căi ferate, drumuri şi autostrăzi. Compania are semnate parteneriate pentru transportul de marfă pe calea ferată cu societăţi cunoscute la nivel european, fiind "unul dintre principalii operatori feroviari de marfă de pe piaţa din România", conform comunicatului de presă amintit. Totodată compania poate presta servicii complexe pe partea de infrastructură feroviară, potrivit sursei citate.

Societatea este acţionar majoritar al UV Aiud şi Transferoviar Călători, fiind unul din acţionarii semnificativi ai companiei clujene Remarul 16 Februarie.

Transferoviar Grup este deţinut de omul de afaceri Călin Mitică.

Comenteaza