Transilvania Construcții iese la shopping și cumpără un parc industrial cu 3.15 milioane de euro

Transilvania Construcții iese la shopping și cumpără un parc industrial cu 3.15 milioane de euro

Transilvania Construcții se extinde. Firma de la Cluj conndusă de familia Timofte preia un parc industrial din Arad de la Comalim S.A și își consolidează poziția de cel mai important jucător din domeniul industrial din vestul țării.

Compania din Cluj-Napoca, Transilvania Construcții S.A (delistată de la Bursa de Valori București) a achiziționat de la Comalim S.A. un parc industrial situat pe un teren de 4,4 hectare în zona de nord a municipiului Arad pentru suma de 3.150.000 mil. euro, potrivit unui raport oficial al Comalim S.A., publicat pe site-ul BVB. Tranzacția a fost încheiată la data de 05.01.2023.

COMALIM S.A., în calitate de vânzător, informează acționarii cu privire la faptul că la data de 05.12.2022 a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare cu privire la activul situat în Arad, str. Câmpul Liniștii nr. 1. Prețul acestei tranzacții a fost 3.150.000 euro”, se arată în raportul oficial al Comalim S.A.

Punct strategic. Terenul cumpărat de Transilvania Construcții, aproape de vamă

Proprietatea include două hale, spații de depozitare și clădiri administrative cu o suprafață închiriabilă de peste 16.000 mp, ce urmează a fi modernizate de către noul proprietar. Astfel, Transilvania Construcții continuă să își consolideze poziția în vestul țării și rămâne unul din cei mai importanți jucători autohtoni de pe piața industrială. 

Terenul beneficiază de acces direct spre Drumul European E68, ce leagă Arad de Nădlac, iar localizarea în apropierea Autostrăzii A1 asigură legătura cu alte localități din țară și străinătate, facilitând în același timp accesul la aeroportul internațional din Arad.

Ne bucurăm pentru realizarea achiziției și extinderea portofoliului TRC Parks de parcuri industriale. Proprietatea achiziționată este localizată strategic, in-city în orașul Arad cu acces auto și cale ferată și deservește peste 30 de chiriași, care activează în diverse domenii de activitate - Andrei Timofte, Director General, Transilvania Construcții S.A, potrivit forbes.ro.

Tranzacția a fost asistată de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, care a consultat în al doilea trimestru al anului 2022 compania Transilvania Construcții într-un alt deal, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, mai arată sursa citată.

Transilvania Construcții reprezintă încă un exemplu al faptului că investitorii români sunt din ce în ce mai bine capitalizați și se extind într-un ritm accelerat”, a declarat Ionuț Stan, Associate Director în cadrul Crosspoint Real Estate

Transilvania Construcții SA, cu acționariat 100% românesc, deține un portofoliu de peste 250.000 mp suprafață construită de proprietăți industriale și comerciale.

Compania clujeană a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de 55.786.185 milioane de lei și un profrit net de 33.509.527 milioane de lei. Firma este pe piață de 32 de ani, potrivit datelor consultate de Ziua de Cluj pe site-ul termene.ro

COMALIM S.A, firma de la care a cumpărat Transilvania Construcții parcul industrial din Arad, a raportat o cifră de afaceri de 2.579.604 milioane de lei și un profit 809.639 mii de lei. Societatea din Arad are și ea o vechime de 31 de ani pe piață, conform termene.ro.

Comenteaza