Transportator din Cluj: 80% din mărfurile transportate sunt importuri

Transportator din Cluj: 80% din mărfurile transportate sunt importuri
| Foto: IgorVetushko - Depositphotos

Patristrans VT Logistic din Apahida, Cluj-Napoca, o companie ce transportă mărfuri generale pe cale rutieră, a avut afaceri mai prospere după prima jumătate din 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut.

„A crescut volumul de mărfuri transportat, în primul semestru am avut creştere cu 14% a cifrei de afaceri iar pe tot anul am bugetat plus 15%. Cea mai mare parte a mărfurilor transportate, 80%, sunt importuri realizate de România, de la alimente la genera­toare. La export trimitem pal de la Sebeş şi frigidere Arctic”, a spus pentru ZF, Vasile Adrian Ne­grea, fondatorul com­paniei, ce deţine 75% din acţiuni.

Actualmente, parcul auto Patristrans VT Logistic include 60 de camioane, 90% din transport se face pe rute internaţionale şi doar 10% pe piaţa internă. El spune că a atras clienţi noi compania iar cei existenţi au avut volume mai mari de mărfuri. Compania transportă mărfuri şi pentru Auchan, Kaufland, Carrefour.

Transporturile, mai bănoase la Cluj în 2022

Compania a finalizat primele şase luni din acest an cu afaceri mai mari cu 14% faţă de perioada similară a anului anterior.

Transortorul din județul Cluj a raportat în 2021 o cifră de afaceri netă de 38.323.345 milioane de lei și un profit net de 1.624.293 milioane de lei, cu un număr mediu de 22 de angajați, potrivit datelor oficiale de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

 

Comenteaza