Tranzacția dintre Banca Transilvania și Autonom, verificată de Consiliul Concurenței

Tranzacția dintre Banca Transilvania și Autonom, verificată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a informat că analizează tranzacţia prin care societatea Autonom Services preia BT Operational Leasing, diivizie a Băncii Transilvania Cluj. 

"În conformitate cu prevederile legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a precizat conducerea CCR.

BTOL este o societate română pe acțiuni, al cărei obiect principal de activitate este închirirea şi leasingul cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare. Aceasta face parte din grupul BT, care oferă servicii financiare, precum servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar și operațional, factoring.

Autonom Services, parte a grupului cu acelelași nume, este o societate română pe acțiuni ce oferă servicii de leasing operațional, de închiriere pe termen scurt, management al flotelor, dar și închirieri de echipamente.

„Ne bucurăm că am reuşit să creştem businessul într-o nişă dificilă, leasingul operațional. BTOL a devenit unul dintre principalii jucători ai pieței locale de leasing operațional şi administrare a flotelor auto. Avem încredere că businessul se va dezvolta şi mai bine datorită competențelor Autonom”, a declarat Omer Tetik, director general al BT.

„Această tranzacție arată că se pot construi afaceri locale sustenabile. Suntem onorați să avem acest parteneriat cu cel mai important grup financiar românesc. Vom munci cu pasiune în continuare pentru a oferi servicii inovatoare şi de încredere clienților noştri locali şi internaționali”, a menționat Dan Ștefan, managing partner la Autonom.

Tranzacția, a cărei finalizare este estimată pentru anul acesta, după primirea aprobării Consiliului Concurenței, a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a grupului BT şi de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. Principalii jucători în domeniu la nivel național erau Arval (8,47% din piață), Leaseplan (8,41%), ALD Automotive (7,27%), Unicredit (7,16%), Porsche Mobility (4,65%), conform portalului financiar Termene.ro

Comenteaza