Tranzacţie de 100 milioane euro la Cluj. Patronii Dedeman, la o semnătură pentru o clădire de birouri

Tranzacţie de 100 milioane euro la Cluj. Patronii Dedeman, la o semnătură pentru o clădire de birouri
Complexul The Office, cea mai importantă investiție de pe piața birourilor din Cluj | Foto: Arch 2o

Dedeman a semnat cu fondul NEPI-Rock­cas­tle şi Ovidiu Şandor pen­tru achiziţia birou­ri­lor The Office din Cluj-Napoca, în cea mai mare tranzacţie din afara Bucureştiului, potrivit datelor din piaţă.

Conform surselor, tranzacţia ar putea fi încheiată în perioada imediat ur­mătoare, acum cele două părţi fiind în fa­za negocierilor finale, însă chiar dacă au fost semnate documente, acestea nu sunt cele fi­nale, astfel încât există şi po­si­bilitatea ca tranzacţia să nu fie încheiată. De clădirea The Office s-a interesat şi mi­liar­darul Ion Ţiriac, potrivit datelor anterioare, scrie Ziarul Financiar. 

În cazul unei tranzacţii, valoarea dea­­lului ar fi de circa 100-130 milioane euro. Astfel, Clujul ar intra cu The Office în to­pul celor mai mari tranzacţii de pe piaţa de birouri, după vânzarea The Bridge cu 200 milioane euro şi a Oregon Park cu circa 165 mililioane euro către Lion’s Head anul tre­cut în Bucureşti.

Proiectul de birouri The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, are o suprafaţă totală închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi o capacitate de peste 5.000 de oameni. 

Dedeman a fost asistat de catre casa de avocatura Popovici Nitu Stoica si Asociatii, care recent, a consiliat Dedeman si pentru achizitionarea The Bridge si Cemacon .

Comenteaza