Tranzacție eșuată la Cluj. Francezii renunță la cumpărarea Verla

Tranzacție eșuată la Cluj. Francezii renunță la cumpărarea Verla

Grupul francez Antalis şi distribuitorul clujean de produse pentru comunicare vizuală Verla renunţă la tranzacţia de preluare din cauza ”diferenţei de viziune”.

Compania Verla, specializată în distribuţia de materiale pentru industria publicitară, fondată în urmă cu 25 de ani de Viorel Verzea, şi grupul francez Antalis au renunţat la tranzacţie, după câteva luni de negocieri, motivând decizia pe diferenţa de viziune privind strategia şi politica de personal, conform ZF.ro.

Cu toate acestea, Consiliul Concurenței din România (CCR) a autorizat în septembrie operațiunea prin care Antalis București urma să preia Verla Cluj. CCR a constata că operațiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Francezii de la Antalis au anunțat că vor achiziționa Verla, distribuitor de produse pentru comunicare vizuală cu vânzări anuale de 8 milioane de euro. Societatea clujeană avea anul trecut 60 de angajați.

Antalis SA, deținută indirect de Sequana Franța, activează în principal în domeniul vânzării de produse din hârtie, ambalaje, produse de comunicare vizuală și servicii orientate către clienții finali. Verla are activitate în domeniul comunicării vizuale, dar oferă şi servicii auxiliare și echipamente conexe. Societatea deține două puncte de vânzare cu amănuntul a produselor de comunicare vizuală în Cluj-Napoca.

Verla a obținut în 2017 un profit net de 1,3 milioane de lei. Societatea înregistra o cifră de afaceri netă de 36 de milioane de lei, datorii de 14 milioane de lei și grupa la finele anului trecut 60 de angajați, conform Ministerului Finanțelor Publice. Grupul francez Antalis este lider european în distribuția business to business de hârtie și soluții de packaging și numarul doi în distribuția de materiale pentru comunicarea vizuală din Europa.

Anul trecut, grupul a raportat vânzări de 2,4 miliarde de euro și are 5.500 de angajați la dispoziția a 140.000 de clienți, companii și tipografi din 43 de țări. Prin intermediul celor 123 centre de distribuție, Antalis face zilnic 13.500 de livrări la nivel mondial și a distribuit 1,5 milioane de tone de hârtie în 2017.

Comenteaza