Tranzacție între IT-iștii clujeni. Arobs cumpără Nordlogic. Voicu Oprean: Prin extinderea grupului mai facem un pas pentru a deveni cel mai mare jucător de IT din lume

Tranzacție între IT-iștii clujeni. Arobs cumpără Nordlogic. Voicu Oprean: Prin extinderea grupului mai facem un pas pentru a deveni cel mai mare jucător de IT din lume
| Foto: Facebook - Bursa de Valori București

Arobs Transilvania Software, o companie de IT din Cluj, preia o altă firmă de servicii software din oras și achiziționează Nordlogic, care a raportat venituri de aproximativ 10 milioane de lei în 2021.

Conducerea Arobs Transilvania Software S.A. (denumită în continuare „Compania”) informează piața că în data de 27.07.2022, Compania a semnat un contract de achiziție a întregului pachet de acțiuni al Nordlogic, grup de companii local specializat în dezvoltarea de produse și platforme software personalizate, cu birouri în România și Statele Unite ale Americii.

Valoarea tranzacției nu depășește 10% din veniturile totale individuale ale AROBS Transilvania Software, potrivit unui raport al companiei pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

„Suntem încântați că o nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS și să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung, și anume transformarea grupului în cel mai mare jucător internațional al industriei de IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei și Ovidiu sunt doi antreprenori excepționali, cu care împărtășim aceeași viziune cu privire la potențialul de creștere și dezvoltare al Nordlogic. Le mulțumesc că au ales să își unească forțele cu noi, le urez bun-venit în Grupul AROBS atât lor, cât și echipei Nordlogic și sunt încrezător că împreună vom implementa multe proiecte de succes. Această tranzacție este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de M&A. Într-un timp relativ scurt, am reușit să realizăm trei tranzacții, dar vom continua să căutăm și să identificăm noi oportunități, respectiv companii care pot diversifica activitatea noastră și care își doresc să se dezvolte alături de noi,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Arobs folosește bani de la bursă pentru a cumpăra Nordlogic

Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum și finanțare bancară.

„Suntem bucuroși să devenim parte din familia AROBS, acesta fiind un pas extrem de important în evoluția Nordlogic. Credem că sinergiile pe care intrarea Nordlogic în grupul AROBS le va aduce ne vor ajuta să creștem în ritm accelerat. Pentru noi, AROBS a fost un partener firesc în momentul în care am avut în vedere dezvoltarea prin intermediul unei tranzacții M&A, datorită unei lungi relații atât la nivel profesional, între firme, cât și la nivel personal. Apartenența la grupul AROBS ne face mai puternici și competitivi, iar planul este să continuăm să livrăm servicii și produse de înaltă calitate și, în același timp, să ne extindem echipa de specialiști, competențele și portofoliul de clienți,” a declarat Andrei Olariu, cofondator și CEO al Nordlogic.

Nordlogic a fost fondat în anul 2006, în Cluj-Napoca, de doi antreprenori români, Andrei Olariu și Ovidiu
Codreanu, foști colegi de liceu și facultate. De-a lungul celor 17 ani de existență, Nordlogic a dezvoltat și
implementat aplicații web și cloud, precum și software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru
clienți locali și internaționali din Europa, Marea Britanie, Israel și SUA. Clienții Nordlogic activează în
industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical,
organizații non-profit, etc. În 2021, grupul Nordlogic a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 9,7
milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Andrei Olariu (CEO), Ovidiu
Codreanu (COO) și Ciprian Sorlea (CTO).

AROBS Transilvania Software este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București. AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri ai diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. Grupul AROBS este prezent în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950+ specialiști, colegi și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Nordlogic este un grup de companii înființat în anul 2006 în Cluj-Napoca de antreprenorii români, Andrei Olariu și Ovidiu Codreanu. Echipele din cadrul Nordlogic, formate din peste 60 de programatori, testeri și consultanți, sunt specializate în dezvoltarea de produse și platforme software personalizate în web și cloud pentru clienți locali și internaționali prezenți pe piețele din UE, Marea Britanie, Israel și SUA. 

Tranzacția este în linie cu strategia de dezvoltare a Companiei, bazată pe o activitate intensă de M&A.
Odată cu finalizarea acesteia, AROBS își va extinde echipa din cadrul diviziei de Software Services prin
AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE S.A. integrarea a peste 60 de programatori, testeri și consultanți în dezvoltare software și își va consolida prezența la nivelul regiunii Transilvania și în vestul României, precum și în America de Nord.

Comenteaza