Tranzacții de 60 de milioane pe platforma clujeană de comerț electronic Blugento

Tranzacții de 60 de milioane pe platforma clujeană de comerț electronic Blugento

Blugento România, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce, estimează că vânzările generate de magazinele online prin platforma sa vor depăși anul acesta 60 de milioane de lei.

„Platforma Blugento s-a dezvoltat foarte mult în ultimul an, atât ca funcționalități, cât și ca expertiză în zona de eCommerce, acoperind tot mai multe dintre nevoile business-urilor mari din comerțul online. În 2018, primele cinci cele mai performante magazine online din punctul de vedere al vânzărilor realizate au procesat comenzi de 15 milioane de lei prin platforma noastră”, spune Sandu Băbășan, CEO al Blugento.

Compania clujeană a încheiat parteneriate cu mai mulți clienți cu experiență în eCommerce și cu potențial de business. Un pachet de servicii nou creat se adresează clienților dispuși să investească în dezvoltarea business-ului lor.

Blugento este o companie specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe Magento, cea mai populară platformă de comerț electronic din întreaga lume. Implementarea platformei Blugento permite construirea unui magazin online de la zero, într-o singură zi, clienții având acces la toate funcționalitățile oferite de platforma Magento, adaptate la piața locală din punct de vedere fiscal şi legislativ.

Blugento are 300 de clienți şi oferă servicii de ecommerce, necesare succesului unui magazin online: infrastructură tehnică, hosting, update-uri de securitate, integrare cu servicii de marketing, SEO. În 2017 a atras o investiţie strategică de 120.000 de euro din partea a trei antreprenori români. Investiţia a presupus vânzarea unui pachet minoritar de părţi sociale şi vizează extinderea către două noi pieţe europene.

Investiţia s-a derulat prin programul SprintPoint, în urma primei runde de evenimente „Investors Dinner”, organizată în Cluj și în Bucureşti. Fondatorul Blugento făcea parte din programul vechiului guvern tehnocrat de a aduce laolaltă antreprenorii care voiau să contribuie la digitalizarea serviciilor publice, pentru eficientizarea relației cetățenilor cu instituțiile statului. 

În urma anunțului fiscului de achiziție a unui magazin online, Blugento a înaintat o propunere oficială prin care se oferea să îl realizeze gratuit. Ulterior, GovITHub a încetat să colaboreze cu noul guvern după adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care erau modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Comenteaza