Foto Treceri de cale ferată cu covor antiderapant la Cluj

Treceri de cale ferată cu covor antiderapant la Cluj
Cum vor arăta trecerile de cale ferată cu covor antiderapant ale Clujului
Cum vor arăta trecerile de cale ferată cu covor antiderapant ale Clujului
Cum vor arăta trecerile de cale ferată cu covor antiderapant ale Clujului

12 treceri la nivel a drumurilor cu calea ferată din Regionala Cluj vor beneficia de proiectul de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea acestora.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în calitate de beneficiar, și operatorul Vesta Investment au prezentat proiectul. Finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, acesta are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri până la sfârșitul anului 2021.

Valoarea contractului este de 34 de milioane de lei, iar acesta are ca durată de implementare doi ani. Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune stâlpi de iluminat cu încărcare solară și pentru delimitarea sensurilor de circulație.

De asemenea, se vor monta semnalizarea rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier) și marcaj tip covor antiderapant, pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator.

“Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată”, consideră conducerea CNAIR.

 

Comenteaza