Trei bănci, respinse la granturile de 1 miliard de euro. Clujul rămâne în cursă

Trei bănci, respinse  la granturile de 1 miliard de euro. Clujul rămâne în cursă

UniCredit, Libra Internet Bank şi First Bank au fost respinse din programul de granturi în valoare de 1 miliard de euro pentru că nu au sucursale în toate judeţele.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Banca Transilvania (BT) Cluj, BCR, BRD, Raiffeisen, CEC, OTP şi Banca Românească sunt societățile bancare care s-au calificat pentru programul de granturi în valoare de până la 1 mld. euro, potrivit ZF.

UniCredit, Libra Internet Bank şi First Bank au fost respinse din cauză că nu au cel puţin o sucursală în fiecare judeţ din ţară, a spus Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei.

“Am avut discuţii cu cei de la UniCredit şi au depus deja o contestaţie privind acceptarea ca bancă parteneră în programul de granturi. Problema a fost că nu aveau reprezentativitate într-un judeţ, respectiv în Caraş-Severin.

Punctul de vedere al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a fost că fiecare bancă parteneră din program trebuie să aibă reprezentativitate în fiecare judeţ. Reprezentanţii de la MFE şi de la Comisia Europeană se uită foarte atent la acest criteriu“, a spus Liviu Rogojinaru.

Programul cuprinde trei scheme de finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii puternic afectate de criza coronavirusului: microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții. Fondurile care ar urma să ajungă la 100.000 de afaceri.

Microgranturile sunt de 2.000 de euro și se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, granturile destinate capitalului de lucru, între 2.000 și 150.000 de euro, iar granturile pentru investiții se acordă pe proiect și beneficiar și au o valoare cuprinsă între 50.000 și 200.000 de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza