Trei companii clujene, între cei mai buni angajatori din România

Trei companii clujene, între cei mai buni angajatori din România
Clujenii de la NTT Data se numără între primii 10 angajatori din țară în acest an

NTT Data România, Banca Transilvania și Emerson sunt companiile cu sediul în Cluj care apar topurile angajatorilor din țara noastră în acest an, realizate de platforma de profil Unde Lucrăm. 

Topul angajatorilor 2019 vine cu un clasament care arată dinamismul și schimbările puternice de pe piața muncii din România. Dacă în 2018 primele poziții din top erau ocupate de marile corporații și companii din industria tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, în 2019 angajatorii de top din România sunt, cu o singură excepție, companii care anul trecut nici măcar nu se aflau printre primele 10 poziții.

Pe primele trei poziții se află KRUK România, Nobel și 2Checkout. Cu excepția Nobel, prima companie clasată, KRUK și 2Checkout sunt companii care apar pentru prima dată pe raza companiilor românești apreciate public de către angajați.

Microsoft România, care anul trecut conducea clasamentul angajatorilor de top, a coborât anul acesta, în mod surprinzător, până pe cinci. O altă surpriză este Decathlon România care s-a clasat pe locul patru în topul angajatorilor, după ce în 2018 nu s-a regăsit nici în topul general, nici în topul pe categorii.

În primele 10 poziții ale topului angajatorilor în 2019 se mai numără, în ordine crescătoare, Jysk România, Metro Systems România, Cegeka România, NTT Data România, Oracle România.

“Noi nu suntem surprinși să vedem companii mai puțin cunoscute în 2019 pentru că am simțit dinamismul și schimbările de pe piața muncii încă de anul trecut. Faptul că vedem în topul angajatorilor, pe primele trei poziții, companii precum KRUK, Nobel și 2Checkout arată, o dată în plus, faptul că employer branding-ul se construiește cel mai mult prin angajații unei companii.

Topul este o reflexie a imaginii pe care angajații fiecărei companii o au despre propriul angajator pentru că se bazează doar pe evaluările lor, fără vreo legătură cu imaginea publică a companiei sau acțiunile de PR.

Dacă ești o companie preocupată de nevoile angajaților tăi și investești în dezvoltarea unui mediu de lucru sănătos, rezultatele se văd. Employer branding-ul nu este ceva ce forțezi sau pregătești strategic, ci este ceva ce încurajezi și permiți să se întâmple”, declară Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

Topul angajatorilor ia în calcul doar recenziile de pe Undelucram.ro, cea mai mare platformă independentă, dedicată angajaților și angajatorilor din România.

TOPUL GENERAL AL ANGAJATORILOR

1. KRUK România
2. Nobel
3. 2Checkout
4. Decathlon România
5. Microsoft România
6. Jysk Romania
7. Metro Systems România
8. Cegeka România
9. NTT Data România
10. Oracle România

TOPURI PE DOMENII:

Bănci & instituții financiare

1. ING România
2. Libra Internet Bank
3. Raiffeisen Bank
4. Banca Comercială Română
5. Banca Transilvania

BPO & servicii

1. Genpact România
2. Stefanini România
3. TELUS International România
4. Accenture România
5. WNS Global Services

Retail

1. Decathlon Româania
2. Lidl România
3. Kaufland România
4. Carrefour România
5. Altex România

Consultanță

1. Deloitte România
2. EY România
3. KPMG România
4. PwC România

IT&C

1. Nobel
2. 2Checkout
3. Microsoft România
4. Metro Systems România
5. Cegeka România

Producție

1. Continental Automotive România
2. E.On România
3. Hella România
4. Michelin România
5. Emerson

Telecomunicații

1. Orange România
2. Vodafone România
3. Nokia
4. Huawei România
5. RCS & RDS

Topul Angajatorilor 2019 a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (salariați sau foști angajați) și numărul de recenzii. Printre criteriile de evaluare se numără oportunitățile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber vs. timpul la birou, procedurile și valorile companiei.

Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online dedicată angajaților din România, cu 450.000 de membri activi și 300.000 de contribuții lăsate de utilizatori precum evaluări ale mediului de lucru, ale salariilor și beneficiilor primite. Platforma pune la dispoziția angajaților resurse utile pentru a îi ajuta să se dezvolte pe plan profesional.

Comenteaza