Trei companii din Cluj, între cei mai doriți angajatori din România

Trei companii din Cluj, între cei mai doriți angajatori din România
Cei mai mulți clujeni vor să lucreze în domeniile bancar și IT | Foto: Angajatori de Top
Trei companii din Cluj, între cei mai doriți angajatori din România
Trei companii din Cluj, între cei mai doriți angajatori din România

Companiile clujene Banca Transilvania (BT), Endava România și NTT DATA Romania sunt poziționate între primii 30 de angajatori doriți din țară.

BT ocupă poziția 11, fiind la un pas de Top 10, companiile informatice menționate fiind pe locurile 12 și 24. Topul Catalyst Solutions este realizat pe un eşantion de 19.000 de respondenți în perioada februarie – mai 2020.

Pe primele poziții s-au clasat Continental, Oracle și Microsoft, primele 10 locuri fiind dominate de grupuri multinaționale. Pe următoarele poziții se află Amazon, IBM, OMV Petrom, Bosch, ING, Vodafone și Renault.

Eşantionul sondajului este format din candidați cu studii superioare, juniori și candidați cu experiență din toată țara. Companiile din retail au înregistrat o creștere semnificativă în top comparativ cu 2019. Angajații lor au rămas în linia întâi în ultimele luni, asigurând accesul la bunurile de strictă necesitate.

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională rămâne şi în acest an cel mai important obiectiv profesional al candidaţilor. Al doilea obiectiv profesional pentru următorii trei ani este un salariu mai mare. 35% dintre respondenţi şi-au schimbat angajatorul pentru că au fost nemulţumiţi de salariul primit.

Majoritatea lor şi-au dorit o creştere salarială cuprinsă între 16 şi 20%. Recunoașterea performanțelor profesionale, o atmosferă de lucru plăcută, prietenoasă și manageri sau lideri care încurajează dezvoltarea angajaților sunt cele mai importante criterii în alegerea locului de muncă pentru respondenţi.

Asigurarea unui loc de muncă sigur a devenit un factor mai puternic în procesul de analiză a angajatorilor, urcând câteva trepte față de 2019. Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding.

Comenteaza