Trei localități din Cluj își pun internet wireless public pe bani europeni

Trei localități din Cluj își pun internet wireless public pe bani europeni

Municipiul Câmpia Turzii, orașul Huedin și comuna Ciurila se află pe cele două liste cu localitățile câștigătoare din România care vor beneficia de internet fără fir gratuit în spații publice din banii europeni.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU din septembrie, 1.780 de municipalități vor primi vouchere de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice. În România, 142 de localități au fost desemnate câștigătoare.

26,7 milioane de euro au fost disponibile pentru această rundă  și mai mult de 11.000 de cereri au fost depuse. Beneficiarii au fost aleși pe criteriul primul venit primul servit, ținându-se cont și de echilibrul geografic.

În rundele precedente, 6.200 de municipalități au primit vouchere, bugetul fiind de 42 milioane de euro pentru prima etapă (2.800 de câștigători) și 51 de milioane pentru cea de-a doua rundă (3.400 de câștigători). Următoarea perioadă de aplicații va avea loc înainte de finalul anului viitor.

Proiectul se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, ele vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană selectează beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza