Turcan: Nu discutăm creșterea vârstei de pensionare. Creșterea stagiului minim de cotizare e o minciună gogonată

Turcan: Nu discutăm creșterea vârstei de pensionare. Creșterea stagiului minim de cotizare e o minciună gogonată

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat, marți, că nu există discuții despre creșterea vârstei de pensionare, ci că se discută constant despre opțiunea de a rămâne în activitate, ceea ce este total diferit. Totodată, ea a subliniat că informațiile vehiculate privind creșterea stagiului minim de cotizare sunt minciuni.

"Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune poți face și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă de la an la an. Uitându-ne la cifre, am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, așa că ne-am gândit să lăsăm această opțiune. Este foarte important și din perspectiva reformei, sunt sprijinite și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii.

În privința stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spațiul public să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condițiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani. Sunt niște minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât se mai pot rostogoli în spațiul public.", a declarat Raluca Turcan.

Etichete
Comenteaza