Turda va avea școală de meseriași în hidroizolații

Turda va avea școală de meseriași în hidroizolații

Cea mai mare companie europeană specializată în sisteme de pardoseli pe bază de rășini sintetice deschide la Turda prima școală de aplicatori în acest domeniu, având finanțare europeană.

185 de elevi înscriși la liceu, școală profesională sau postliceală, proveniți din zone defavorizate din Regiunea Nord-Vest (RNV), se vor putea specializa într-o meserie nouă. Proiectul include parteneriate cu unitățile de învățământ din care provin cursanții.

”Lucrând cot la cot cu aplicatorii, la începuturile afacerii noastre, am descoperit că procesul de învățare a tehnicilor și sistemelor de aplicare a rășinilor durează aproape doi ani. În România nu există o specializare în acest sens, astfel că ideea unei școli de profil, care să îmbine teoria cu stagii concrete de practică, a venit firesc”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Compania a obținut o finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), cu un proiect de stagii de practică în construcții pentru 185 de elevi din RNV, având ca perioadă de implementare 2020-2022. 

”Ne-am axat pe elevii care provin din zone defavorizate precum Ocna Mureș, Poiana sau Câmpia Turzii și suntem în proces de semnare a parteneriatelor cu școlile din zonă. Împreună cu directorii unităților am stabilit că, dacă numărul elevilor care vor dori să intre în program va depăși 185, îi vom școlariza pe toți, iar EMS își va asuma costurile suplimentare. Scopul este de a oferi copiilor de aici șansa să învețe o meserie care ar putea să le ofere pe viitor un trai decent”, a explicat celălalt cofondator, Marius Baciu.

Elevii vor acumula noțiuni teoretice despre sistemele de rășini, pe care apoi le vor exersa în timpul stagiilor de practică. La cursuri vor putea participa elevii de clasele a XI-a și a XII-a de liceu, elevii claselor a X-a și a XI-a din cadrul școlilor profesionale și elevii din toți anii pentru unitățile de învățământ postliceal.

În baza parteneriatelor semnate cu școlile, o parte a stagiilor de practică va include modernizarea unităților de învățământ. ”Vom trasa și organiza terenurile de sport, vom amenaja căi pietonale în școli și în afara lor, vom recondiționa scările și căile de acces în clădiri. Toate lucrările se vor baza pe rășină și vor fi realizate de elevi, sub stricta supraveghere a specialiștilor EMS”, a adăugat Claudiu Baciu.

Compania ia în calcul angajarea unui număr cât mai mare de absolvenți ai școlii de aplicatorii. EMS estimează pentru anul în curs afaceri de 11,4 milioane de euro, în creștere cu 22% față de anul anterior. Compania își propune ca până în 2025 să devină cel mai dorit angajator din industria de profil în Uniunea Europeană și să depășească pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

EMS este o companie antreprenorială integral românească fondată la Turda, în 2010, de către frații Baciu. Compania are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: Floor Systems, Hydro Systems și Polishing.

Comenteaza