Turkish Airlines crește frecvențele la Cluj: de la 4 la 7 zile pe săptămână

Turkish Airlines crește frecvențele la Cluj: de la 4 la 7 zile pe săptămână
Operatorul aerian din Turcia și-a mutat operațiunile pe noul aeroport al Istanbulului

Compania turcă de stat a decis să mărească frecvența zborurilor de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) și să crească numărul de locuri pentru pasagerii de pe ruta spre și dinspre Istanbul.

“În acest an, am crescut capacitatea către Cluj de la 4 zboruri la 7 zboruri pe săptămână, din 24 iunie, şi zilnic zboruri către Constanţa. În ultimii 10 ani, Turkish Airlines şi-a crescut capacitatea locurilor în România cu 160%, ceea ce este o uriaşă realizare. În consecinţă, numărul pasagerilor a crescut cu 164%", a declarat Ahmet Akpinar, directorul general al Turkish Airlines România.

Cota de piaţă a Turkish Airlines pe segmentul cargo a crescut în România de la 19 la 54% în ultimii trei ani, iar conform statisticilor IATA compania e lider de piaţă la transportul aerian de mărfuri din ţara noastră.

“Noi am vrea să alocăm și avioane turistice de la Cluj spre stațiunile din Turcia, însă noi zburăm acolo cu aeronave de capacitate mare, care deocamdată nu pot opera de pe AIAIC din cauza restricțiilor impuse de pista de rulare. Același lucru se poate spune și despre avioanele noastre de linie pe care le-am vrea, de asemenea, mai mari de la Cluj”, ne-a relatat Oana Cozma, director de marketing al Turkish Airlines Cluj.  

Înfiinţată în 1933 cu o flotă de cinci aeronave, Turkish Airlines, membră al Star Alliance, are 336 de avioane de pasageri şi de transport mărfuri care zboară către 311 destinaţii din toată lumea: 261 internaţionale şi 50 interne - în 124 de ţări.

Pe AIAIC operează companiile Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, Air Hungary, Airest, ASL Airlines, AtlasGlobal, Austrian Airlines, Lot, Raf Avia, Silver Air, Sprint Air, Vueling.

Comenteaza