Uioreanu despre Clujana: "Situaţia acolo e gravă" VIDEO

Uioreanu despre Clujana:
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, spune astăzi că situaţia de la fabrica de pantofi Clujana, unde foştii directori ar fi furat zeci de mii de lei, este gravă. CJ Cluj este acţionarul majoritar al fabricii.

Situaţia de la Clujana este verificată în aceste zile nu doar de Curtea de Conturi, ci şi de Direcţia Finanţelor Publice Cluj, după ce actele au fost puricate şi de comisia de control de la Consiliul Judeţean. "Lucrurile sunt grave acolo, dar acum problema numărul unu este să nu pierdem locurile de muncă", spune Uioreanu.

CJ a decis în urmă cu patru zile, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, să-i dea în judecată pe ultimii doi directori ai fabricii, acuzaţi că ar fi furat zeci de mii de euro.

Astfel, Clujana îi va acţiona în instanţă pe fostul director Dan Ungureanu pentru suma de 10.365 lei reprezentând salariul net necuvenit şi pe fostul director Radu Ţărmure pentru 22.900 de lei - contravaloarea încălţămintei cumpărate şi neachitate, plus dobânda de 3.200 de lei, o altă sumă de 133.600 de lei cu titlu de penalităţi de întârziere pentru nerestituirea la termen a sumei de 111.700 de lei, suma de 32.100 de lei reprezentând salariul necuvenit încasat între aprilie 2010 şi martie 2012, suma de 6.800 de lei reprezentând decontări ilegale de cheltuieli de deplasare şi 928 de euro reprezentând deconturi ilegale de cheltuieli de deplasare. Vezi aici detalii

Vezi mai jos declaraţiile video ale lui Uioreanu pe această temă

Comenteaza