Update Foto Uleiul de dovleac produs la Mihai Viteazu a luat două stele la Bruxelles. Carmangeria Moldovan, două produse premiate

Uleiul de dovleac produs la Mihai Viteazu a luat două stele la Bruxelles.  Carmangeria Moldovan, două produse premiate
Juriul ITQI este alcătuit din somelieri și bucătari recunoscuți la nivel european
Uleiul de dovleac produs la Mihai Viteazu a luat două stele la Bruxelles.  Carmangeria Moldovan, două produse premiate
Uleiul de dovleac produs la Mihai Viteazu a luat două stele la Bruxelles.  Carmangeria Moldovan, două produse premiate
Uleiul de dovleac produs la Mihai Viteazul a luat două stele la Bruxelles

Un sortiment de ulei presat la rece produs la Cluj a fost premiat cu două stele Superior Taste în competiția organizată de The International Taste & Quality Institute (ITQI) Bruxelles. Acesta a ajuns atât pe rafturile rețelelor de hipermarketuri, cât și ale magazinelor naturiste.

Calitatea uleiului Elixir a fost evaluată „în orb”, fără a se dezvălui marca produsului în momentul judecării sale de către referenți independenți, fiind premiat după criteriile primă impresie, aspect, miros, textură și gust. Membrii juriului provin din cele mai prestigioase 15 asociații ale somelierilor și bucătarilor profesioniști din Europa.

Uleiul din semințe de dovleac nedecorticate și neprăjite respectă tradiția de presare la rece, deoarece sintetizează toate elementele biologic active conținute de sămânță, fiind cea mai sănătoasă modalitate de păstrare a nutrienților rezultați în urma procesării.

Semințele sunt strivite până când tot uleiul este stors din ele, cea mai bună metodă pentru a păstra vitaminele A, complexul de vitamine B, vitaminele D, E, K și acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6 din compoziție.

,,Din 2015, toate produsele din portofoliul nostru au reuşit performanța de a fi premiate în cadrul acestei competiţii. În ultima perioadă am realizat investiţii majore pentru a spori producția de ulei, prin achiziţionarea unor noi utilaje agricole și a unei noi linii de îmbuteliere și de etichetare și, în acest moment, lucrăm la noi sortimente. Uleiul de dovleac s-a bucurat de succes încă de la lansarea sa”, a declarat Dan Felea, producătorul uleiurilor Elixir.

Elixir este brandul de uleiuri presate la rece, dezvoltat de societatea Dachim, care are o istorie de 19 ani pe piața agricolă din România. Fabrica se află în Mihai Viteazu, comună unde se cultivă cerealele și semințele. Procedeul de extracție prin presă mecanică protejează mediul de reziduuri toxice și extrage fluidul materiei vegetale, conservând calitățile sale naturale.

Zona Clujului, cu tradiție în uleiuri

ITQI este lider mondial în testarea și promovarea produselor alimentare și a băuturilor de înaltă calitate. Membrii juriului sunt selectați dintre cele mai prestigioase asociații ale profesioniștilor somelieri și bucătari din Europa (Maîtres Cuisiniers de France, The Academy of Culinary Arts London, Federazione Italiana Cuochi, World Master Chefs Society).

Conform normelor ITQI, produsele care primesc două stele aurii se înscriu în categoria produselor remarcabile, având o notă finală de 84,3. Premiul este o recunoaștere internațională deosebită, care este axată pe judecata nepărtinitoare a somelierilor și bucătarilor cu titlul de chef.

Zona Clujului este deja cunoscută pentru producătorii săi de uleiuri. Soţii Ovidiu şi Marinel Duma au înfiinţat la Turda o asociaţie familială care produce ulei natural, prin presare la rece, procedeu ce îi asigură o calitate superioară, iar Felicia Tulai promovează uleiurile fabricate la Luna, recompensate cu distincţii internaţionale.

Burgeri și cârnați premiați

Două dintre produsele societății Cosm-Fan Apahida, burgerii Black Angus și cârnații de Sânnicoară, au fost recunoscute ca având o calitate superioară și recompensate în cadrul galei ITQI cu două stele de aur Superior Taste Award, respectiv o stea de aur Superior Taste Award.

Comenteaza