News alert Update Ultima zi pentru scutirile de penalități la fiscul clujean. Încep executările silite

Ultima zi pentru scutirile de penalități la fiscul clujean. Încep executările silite

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) Cluj a anunțat contribuabilii care înregistrează obligații bugetare restante la data de 31 decembrie 2018, că pot beneficia, în condițiile reglementate de ordonanța de guvern nr. 6/2019, de o serie de facilități fiscale.

"Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să depună în numerar sume pentru a beneficia de facilitățile fiscale ale ordonanței 6/2019, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca anunță prelungirea programului casieriilor, astăzi, 16.12.2019, până la ora 17:30".   

Una dintre facilități este anularea obligațiilor bugetare accesorii. În vederea accesării acestei facilități fiscale, contribuabilii trebuiau să achite până la data de 16 decembrie inclusiv, obligațiile bugetare principale cu scadențe până la 31 decembrie 2018, precum și obligațiile bugetare principale și accesorii cu termene de plată între 1 ianuarie și 16 decembrie 2019.

“În acest sens, este obligatoriu să fie depusă o cerere de anulare a obligațiilor de plată accesorii la organele fiscale competente, până la data de 16.12.2019, inclusiv. Cererile pot fi depuse și prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual, fără a fi necesară deplasarea contribuabililor la sediile ANAF.

Menționăm că, până la data de 12.12.2019, au depus notificări/ cereri de anulare a obligațiilor accesorii 55.376 contribuabili din România, care înregistrează obligații bugetare restante în valoare de 1,72 miliarde de lei.

Dacă aceste sume vor fi achitate până la data de 16.12.2019, inclusiv, contribuabilii vor beneficia de anularea obligațiilor bugetare accesorii, în cuantum de 820 de milioane de lei.

În situația în care contribuabilii nu îndeplinesc condițiile legale pentru a beneficia de facilități fiscale, ANAF va relua de îndată măsurile de executare silită corespunzătoare”, a transmis conducerea instituției.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza