Ultimele retușuri pe un lot de autostradă. Mâine ar urma să fie inaugurat

Ultimele retușuri pe un lot de autostradă. Mâine ar urma să fie inaugurat
| Foto: captura video Ioan Adrian Gica

Constructorul a cerut CNAIR să facă recepția joi, 15 decembrie, pe lotul finalizat, dată de la care ar trebui să se circule pe primii și singurii kilometri de autostradă dați în trafic în acest an.

Firma austriacă PORR a finalizat lotul 1al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești. Mai exact este vorba despre cei aproximativ 13 km ai tronsonului Sibiu – Boița care ar urma să se dea în trafic cu aproximativ 5 luni înainte de termen, constructorul reușind să termine lucrările înainte de luna aprilie 2023, termenul din contract.

"(...) Pentru lotul de la Sibiu-Boiţa, termenul de finalizare este undeva în mai 2023. Toate semnalele noastre sunt că undeva în această săptămână vom da spre circulaţie, deci înainte cu aproximativ 6 luni, vom da în circulaţie lotul Sibiu - Boiţa", a declarat, marţi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în şedinţa Comisiilor pentru buget-finanţe reunite, pentru dezbaterea proiectului de buget de stat pe 2023, conform de Agerpres.

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), spunea, la sfârșitului lunii noiembrie, că primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se poate deschide pe 15 decembrie. Și reprezentanții Asociației Pro Infrastructura susțineau că data inaugurării tronsonului Sibiu - Boița ar fi 15 decembrie, aceștia fiind primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022.

Ultimele retușuri pe un lot de autostradă. Mâine ar urma să se inaugureze

 

(sursa imagini: autostradasibiupitesti.ro)

Comenteaza