Ultimele zile pentru Declaraţia unică 2019. Cine trebuie să o depună

Ultimele zile pentru Declaraţia unică 2019. Cine trebuie să o depună

După o amânare a termenului și o revenire asupra modului de depunere, au mai ramăs câteva zile până la expirarea termenului anunțat de Fisc pentru predarea declarației unice.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că termenul limită de depunere a declaraţiei unice este 31 iulie, iar aceasta poate fi trimisă inclusiv prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale, asta cu toate că, inițial, termenul a fost de 15 martie, cu depunere doar online. 

“Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, transmite Mediafax.

Care este termenul de depunere?

“Declaraţia se depune până la data de 31 iulie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligaţia:

- declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;

- declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;

- declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.”, conform ghidului publicat.

Declaraţia unică se poate depune prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, “Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite şi prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza