Video Un Aktor grăbit pe Autostrada Sebeș - Turda

Un Aktor grăbit pe Autostrada Sebeș - Turda

Constructorul grec Aktor a început să se mobilizeze după vizita oficialilor guvernamentali pe șantierele Autostrăzii Sebeș - Turda (A10).

Pe lotul 2 al A10, unde lucrările nu au evoluat satisfăcător, antreprenorul general a crescut mobilizarea, conform Unirea. Este evidentă o sporire a numărului de utilaje și muncitori de pe lotul 2. Surpriza o reprezintă aducerea unei echipe de asfaltatori greci formată din 12 persoane care au stat 14 zile în carantină la sosirea în România.

După un început mai timid în zona Beldiu și asfaltările din ziua vizitei premierului Ludovic Orban pe A10, Aktor a început se grăbească între kilometrii 17 și 18, asfaltând de zor cu două finisoare simultan.

Marți Aktor avea deja asfaltat aproape 1 km pe ambele sensuri, de la începutul lotului 2, din dealul de la Pârâul Iovului, până la intrarea în Sîntimbru, echipa venită din Grecia, împreună cu o echipă de muncitori români avansând cu lucrările de asfaltare pe un sens.

Lucrând simultan cu două finisoare antreprenorul poate să asfalteze complet un sens de mers al autostrăzii. La organizarea de șantier a antreprenorului de la Beldiu funcționează o stație de beton, două stații de balast stabilizat și o stație de asfalt, iar de curând a fost montată o a două stație de asfalt care așteaptă să fie autorizată de către CESTRIN.

Devine evident că prin punerea în funcțiune a celei de-a doua stații de asfaltare, grecii de la Aktor încearcă să crească și mai mult mobilizarea, profitând de prețul scăzut al bitumului, să acopere cu asfalt în 2020 o parte cât mai mare din lotul 2. Potrivit surselor Unirea, începând cu 1 iunie, consultanța lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, va fi preluată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, întrucât contractul cu Kappa a expirat.

VEZI Când vom circula de la Cluj la Sebeș pe A10

Românii vor putea circula pe cele două loturi încă neterminate ale Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) până în 30 noiembrie. Cel puţin aşa au promis premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, după ce au vizitat șantierul celor 42 km de șosea de mare viteză.

A10 are 70 km, iar loturile 3-4 au fost date în folosinţă în 2018. Valoarea investiţiei se ridică la 420 de milioane de euro: 85% din sumă este din fonduri europene, iar restul de 15%, de la bugetul de stat.

Comenteaza