Un clujean vrea să facă 1 miliard de lei din țigări. Ce probleme sunt în domeniu

Un clujean vrea să facă 1 miliard de lei din țigări. Ce probleme sunt în domeniu
| Foto: ChinaImages - Depositphotos.com

Clujeanul Vasile Mureșan vrea să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de lei în 2023 cu firma sa Punctual Comimpex, după ce anul trecut a fost aproape de această cifră.

Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, o afacere activă în domeniul distribuţiei de ţigări, deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 1 mld. lei (aproximativ 202 mil. euro), în creştere cu peste 9% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

Compania a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 913,7 mil. lei (185,7 mil. euro), potrivit datelor transmise de companie către ZF. Cifra de afaceri raportată pentru anul trecut este cu 7% mai mare față de 2021, când firma rapirta afaceri de 850.868.579 milioane de lei și un profit de 12.200.057 milioane de lei, conform datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

Principalele probleme cu care se confruntă firmele de distribuţie sunt creşterea costurilor de distribuţie, urmată de scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, cele două aspecte impactând profitabilitatea companiilor. Aceste creşteri ale costurilor de distribuţie sunt generate de cheltuieli cu combustibil cu 45% mai mari faţă de 2021, costuri de achiziţie flotă cu 35% mai mari faţă 2021, costuri bancare şi creşteri salariale - Vasile Mureşan, deținătorul Punctual Comimpex.

Firma distribuitoare de țigări din Cluj investit anul trecut 1,9 mil. lei pentru înnoirea flotei auto şi în programe IT, iar pentru anul în curs şi-a bugetat investiţii de 1,5 mil. lei. Punctual Comimpex a ajuns în prezent la 126 de angajaţi. Distribuitorul clujean se numără printre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români, potrivit clasamentului realizat de ZF.

Compania are sediul în Cluj-Napoca, însă are puncte de lucru în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Constanţa şi Maramureş. Printre furnizori se numără companiile producătoare şi importatoare de ţigarete din România (BAT, JTI, Philip Morris Interntional, Imperial Tobacco, HTS Hongta, KTI International Tutunul România), iar clienţii provin în principal din mediul rural, din zona ariei proprii de distribuţie. În 2018 a fost înfiinţată o divizie de distribuţie de băuturi în cadrul companiei Punctual Comimpex, prin preluarea unei alte firme din cadrul grupului, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Cluj. Firma a fost înfiinţată în anul 1993 la Cluj-Napoca şi este deţinută de omul de afaceri Vasile Mureşan. 

Comenteaza