Un constructor de depozite din Cluj are soluția la transportul de vaccin anti-Covid

Un constructor de depozite din Cluj are soluția la transportul de vaccin anti-Covid

O companie care a creat soluții pentru depozite de medicamente și proiecte medicale în Cluj susține că este pregătită să ofere soluții de frig pentru transportul și depozitarea vaccinului împotriva coronavirusului.

Frigotehnica, deținută de ROCA Investments, oferă trei soluții pentru temperaturi foarte scăzute de păstrare în condiții optime a vaccinului, care ar putea fi utilizate de către furnizorii de servicii în domeniul sănătății, respectiv depozite medicale, spitale, farmacii sau chiar cabinete medicale, de unde vaccinul ar putea fi procurat, distribuit sau administrat. 

„Vaccinurile necesită respectarea unor proceduri stricte în ceea ce privește temperatura de depozitare pentru a-și păstra eficiența. Este datoria și responsabilitatea noastră, având în vedere experiența de 70 de ani pe piața din România, să ne oferim sprijinul în a soluționa una dintre cele mai importante probleme ale momentului.

Ne-am informat asupra nevoilor, am discutat cu specialiști în domeniu, iar experiența noastră atât în zona medicală cât și în frigul industrial, care nu respectă un tipar anume, ne arată că avem o mare flexibilitate în a oferi soluții dedicate. Suntem pregătiți, avem personal specializat și, mai ales, ne dorim să contribuim”, a declarat Adrian Neacșu, CEO al Frigotehnica.

Opțiunile de depozitare a vaccinului pe care Frigotehnica este pregătită să le asigure vizează instalații frigorifice pe bază de aer comprimat, la temperaturi de -80 grade Celsius, cu regim de funcționare non-stop și capacitate reglare-ajustare conform nevoilor clientului; dulapuri speciale de păstrare a vaccinurilor, la temperaturi de -80 grade Celsius, cu un volum de depozitare până la 960 l și, nu în ultimul rând, depozite la temperaturi de -20și -0 grade, în funcție de necesitate.

Față de soluțiile tehnice frigorifice de consultanță, inginerie, execuție, instalare pe care le poate pune la dispoziție, liderul industriei de frig din România are posibilitatea de a monitoriza digital, permanent și în timp real instalațiile de frig furnizate, oferind mentenanță atât de la distanță (pentru erorile de sistem, temperaturi) cât și fizică prin structura de service unică în acest sector, care acoperă toată țara prin 3 birouri principale și 15 răspândite pe întreg teritoriul României.

„Știm că tehnicienii Frigotehnica urmăresc pas cu pas fiecare procedură, ba mai mult, adoptă noi standarde atunci când e nevoie. În aceste momente de adaptare la noua realitate, redescoperim importanța domeniului frigului și rolul lui central în ceea ce înseamnă distribuirea vaccinului împotriva COVID-19. Ne bucură că echipa Frigotehnica are la îndemână soluții pentru a contribui la depășirea acestor momente” a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager, ROCA Investments.

Odată solicitate, aceste instalații pot fi puse la dispoziție și instalate în 10 săptămâni. Până acum, proiectele în sectorul medical coordonate de Frigotehnica includ și proiectarea de instalații pentru depozite de medicamente pentru unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România și camere de păstrare a medicamentelor.

Experiența Frigotehnica include construcția și modernizarea sistemelor de frig pentru 250 de magazine în România, peste 30 de proiecte în afara țării și 20 de proiecte industriale. În zona medicală, compania a creat soluții pentru depozite de medicamente și construcții de mare anvergură pentru proiecte medicale în Cluj.

ROCA Investments este este o inițiativă a comunității antreprenoriale locale, reprezentată de mari antreprenori locali și de companii reputate și în poziții de leadership de piață, printre care: PIF Industrial (Grupul Dedeman), Dan Șucu (fondator Mobexpert), BT Investments SRL (divizia de investiții a Băncii Transilvania), Theodora Popa (vicepreședinte Transavia), Adolf Bâclea, Cristian Ludovic Pop (Fondator Animax), Vetimex (familia Korponay), Impetum.

Comunitatea de companii ROCA este formată din companii Frigotehnica (deținută 100%), BICO Industries (participație de 24%), Romcargo Maritim (60%), Artesana (participatie de 20%), RDF Arad (40%), Electroplast (60%), MECANEX (30%), Piscicola Satu Mare (participație de 30%) și Yellow.Menu (30%).

Comenteaza