Un constructor din Cluj se ocupă de extinderea depozitului de medicamente Terapia. Investiție de 3 mil. euro

Un constructor din Cluj se ocupă de extinderea depozitului de medicamente Terapia. Investiție de 3 mil. euro

Terapia își va dubla capacitatea depozitului de medicamente cu o investiție de 3 milioane de euro, iar de proiect se va ocupa constructorul Wincon din Cluj.

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, afirma la începutul primăverii faptul că producătorul de medicamente parte a grupului indian Sun Pharma dorește să își extindă suprafața de depozitare deoarece volumul de mărfuri a tot crescut în ultimii ani.

Pentru acest proiect, Terapia va investi 3 milioane de euro și va avea o capacitate în plus de 3.500 de paleți, potrivit ZF.

Terapia Cluj își dublează capacitatea de depozitare cu 3 mil. euro

De extinderea centrului logistic se va ocupa constructorul Wincon din Cluj, de­ţi­nut de fraţii Bogdan şi Werner Irsik. Firma a câşti­gat contractul pentru extinderea centrului lo­gistic de produse finite pe care producătorul de medicamente Terapia Sun Pharma îl are în Cluj-Napoca. Acest proiect va duce la dublarea capacităţii existente.

„Zona de depozitare cu temperatură şi umiditate controlate se extinde cu încă 4.000 de metri pătraţi, iar spaţiul de birouri şi anexele sociale vor avea suplimentar 800 de metri pătraţi. Proiectul se derulează în regim design-build, iar acum suntem în etapa de proiectare şi obţinere autorizaţie de con­struire“, spune Bogdan Irsik, unul dintre acţionarii Wincon.

Terapia produce în jur de 400 de produse medicamentoase diferite, destinate atât pacienţilor din spitale, cât şi celor care obţin medicamentele în ambulatoriu, cu şi fără prescripţie medicală. Fabrica din Cluj are o capacitate anuală instalată de 3 miliarde de unităţi terapeutice pentru uz oral, la care se adaugă 30 de milioane de unităţi injectabile. Capacitatea utilizată este de 2,2 miliarde de unităţi terapeutice pe an.

„Suntem foarte aproape de capacitatea instalată, aşa că sperăm ca în următorii cinci ani să reuşim să atragem o investiţie pentru o fabrică nouă. Este un proces greu să faci o fabrică de la zero, însă este mai simplu să faci o extindere a uneia deja existente“, am mai spus Dragos Damian, CEO Terapia, potrivit sursei citate.

Comenteaza